Fotball

Viking signerer snart to-tre spillere

Men bare dersom de får lov av fotballforbundet.

Christian Landu-Landu (t.v) i duell med Odds Etzaz Hussain i en eliteseriekamp i fjor. Nå kan Viking få kamp om midtbanespillerens signatur. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

 • Stig Nilssen

Med 13 millioner kroner på bok etter den nylig avsluttede emisjonen, kan Viking endelig gå i gang med å hente nye spillere til laget. I løpet av uken vil trolig to-tre spillere signere avtale med klubben.

Etter det Aftenbladet kjenner til, er det midtbanemannen Christian Landu-Landu (fra Tromsø), venstreback Viljar Helland Vevatne (fra Sandnes Ulf) og midtstopper Rasmus Martinsen (utgående kontrakt) som ligger nærmest an til å signere.

Les også

Viking fikk inn 13 millioner

Må få tillatelse

Når det gjelder Landu-Landu, skal Tromsø ha kommet på banen igjen med fornyet interesse, dermed kan Viking få konkurranse om hans underskrift. Tasta-karen avsluttet nylig en treårskontrakt med eliteserieklubben. Midtbanespilleren svarte ikke Aftenbladets henvendelser tirsdag, men har tidligere signalisert at en retur til Viking er aktuelt.

Samtidig er det ikke bare å signere nye spillere for Viking. Ettersom klubben er i rød sone og underlagt en treårig handlingsplan (2018 er siste år), må Viking ha godkjennelse av klubblisensnemnda for å hente forsterkninger.

Les også

Landu-Landu aktuell for Viking

Viking sendte tirsdag en redegjørelse og oversikt over klubbens sportslige og økonomiske situasjon. Der må Viking synliggjøre at de faktisk har økonomi og behov for å hente flere spillere.

– Det er riktig at vi må få grønt lys før vi kan foreta oss noe, vi er i kontakt med nemnda. Normalt svarer de på slike forespørsler i løpet av kort tid, sier daglig leder Eirik W. Henningsen i Viking til Aftenbladet.

Ingen nye bud

Vidars Ingvald Halgunset blir igjen invitert til å trene med Viking når laget starter oppkjøringen til kommende sesong. I utgangspunktet var planen at spillerne skulle samles 15. januar, men etter ønske fra det nye trenerteamet er det nå framskyndet til tirsdag 9. januar.

Når det gjelder eventuelle salg av Kristoffer Haugen (Molde) og Julian Ryerson (Union Berlin), er det ikke kommet nye eller forbedrede bud som gjør at partene er i nærheten av hverandre.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Landu-Landu på medisinsk test i Viking

 2. FOTBALL

  Landu-Landu har bestemt seg om fremtiden

 3. FOTBALL

  Vikings barnestjerne er blitt Sandnes Ulfs leder

 4. FOTBALL

  Landu Landu på vei til Sandnes Ulf

 5. FOTBALL

  Landu-Landu sa nei til Viking: - Et vanskelig valg

 6. FOTBALL

  Bekreftet: Landu-Landu forlenger med TIL