Benitez fikk sparken - her er Real Madrids nye trener

Rafael Benitez (55) blir erstattet som trener med Zinedine Zidane for det spanske storlaget Real Madrid. Det bekreftet klubben på en pressekonferanse mandag.

Den tidligere Real Madrid-stjernen Zinedine Zidane er ansatt som ny sjef i Real Madrid. Han kommer fra jobben som trener for klubbens B-lag.

Både AS og Marca meldte om klubbens avgjørelse tidligere mandag, før Real Madrid offisielt bekreftet at Benitez var ferdig som trener på en pressekonferanse. Avgjørelsen ble tatt på et styremøte mandag ettermiddag.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse. Spesielt for meg, sa Real Madrid-president Florentino Pérez.

En rekke svake resultater har ført til at Benitez har røket uklar med lagets stjernespekkede spillergruppe. Søndag spilte laget 2-2 borte mot Valencia.

Ekspertene tror Zidane er bra for Ødegaards muligheter:

Les også

- Trenersparkingen er ingen ulempe for Ødegaard

Rafael Benitez er ferdig i Real Madrid.

Zidane tar overZinedine Zidane tar over ansvaret på Santiago Bernabéu. Han kommer fra jobben som trener for Martin Ødegaard i Castilla, Real Madrids reservelag. Han blir den ellevte treneren med Pérez som president. 68-åringen ble valgt som i 2000. – Han vet mer enn noen annen hva som må til for å lede Real Madrid. Zidane har gjennom hele karrieren vist at han kan takle store utfordringer. Zinedine, dette er din klubb, din stadion og du har all vår støtte. Du er fra dette øyeblikket treneren til Real Madrid. Ordet «umulig» finnes ikke for deg, sa Perez.

Den tidligere franske storspilleren har en høy status i klubben. 43-åringen spilte i Real Madrid fra 2001 til 2006. I 2010 ble han rådgiver i klubben, før han i 2013/14-sesongen var assistenttrener under Ancelotti. Sommeren 2014 fikk han ansvaret for Castilla.

– Jeg vil takke klubben og presidenten for å gi meg denne muligheten til å trene Real Madrid. Dette er verdens beste klubb, og den har verdens beste fans. Jeg vil gjøre mitt beste for at klubben har et trofé ved slutten av sesongen. Det er en følelsesladet dag. Enda mer enn da jeg signerte som spiller for klubben, sa Zidane.

Les også

- Benítez har fått sparken i Real Madrid

Utålmodig

Klubbpresident Florentino Pérez er kjent for å stille svært høye krav til trenerne i klubben.

Benitez tok over ansvaret i den spanske hovedstadsklubben da Carlo Ancelotti ikke fikk fortsette etter forrige sesong. Italieneren førte klubben til topps i mesterligaen i 2013/14-sesongen, men klarte ikke å vinne ligaen i noen av sesongene. Forrige sesong ble det trofétørke, noe som betød sparken for 56-åringen.

Benitez fikk fart på Real Madrid etter en dårlig ligadebut med 0-0 borte mot Sporting Gijon. Deretter fulgte 5-0, 6-0 og 4-0 mot Betis, Espanyol og Sjakhtar. Hele fjorten oppgjør i alle turneringer tok det før spanjolen gikk på sitt første tap, men etterpå har det gått tråere.

Real Madrid ligger på tredjeplass i serien. Klubben er fire poeng bak byrival Atlético Madrid og to poeng bak erkerivalene Barcelona, som har en kamp mindre spilt, etter 18 runder. Etter søndagens poengtap mot Valencia var tålmodigheten brukt opp hos Pérez. Det er første gang på sju år at klubbpresidenten sparker en trener midt i sesongen. (©NTB)

Aftenpodden Sport: — Svenskene får starte med å se på seg selv