Sigurdsson beklager det gule kortet

<p>Må stå over etter munnbruk mot dommeren.</p>

sigurdsson

Vikings midtstoppere må begge stå over kampen mot Aalesund kommende helg på grunn av karantene: Børre Steenslid fikk direkte rødt mens Indridi Sigurdsson fikk sitt tredje gule på fire kamper. Begge må sone en kamp.

Dagen derpå var tung for Sigurdsson.

— Kort for munnbruk er alltid unødvendig. Kortet var billig, men jeg skal ikke unnskylde det. Jeg har sagt rare ting før, men når jeg tenker på hvor gammel og erfaren jeg er bør jeg vite at det er unødvendig å si noe, sier Sigurdsson.

- Lønner seg å holde kjeft

Det var etter at keeper Rune Almenning Jarstein reddet en Lillestrøm-straffe på overtid at Sigurdsson utbrøt «Der ser du» til dommer Tommy Skjerven.

- Det hadde vært forståelig om jeg hadde vært «på han» gjennom hele kampen, men det var ikke tilfelle.

- Med to gule kort før Lillestrøm-kampen, var det et fokus?

- Ja, jeg tenkte at jeg måtte roe meg ned, men uten at det skulle gå ut over aggressiviteten. Men jeg bør vite at det lønner seg å holde kjeft, og dette blir ekstra dumt når vi er så mange ute. Det er bare å beklage.

Ifølge NFFs regler må en spiller stå over etter tre gule kort, så etter fem, sju, ni og så videre.

- Jeg skal ikke komme dit hen at jeg må stå over mange kamper, og skal klare det uten at det går ut over spillestilen min.

Hareide har gitt beskjed

Kaptein Børre Steenslid fikk én kamps karantene etter det røde kortet. Han pådro seg et gult kort i seriepremieren mot Vålerenga.

- Har dere snakket om kort innad i laget?

- Dette var mitt første røde kort i eliteserien, jeg pleier heller ikke få så mange gule, så for meg har dette ikke vært et tema.

I mandagens kamp felte han Lillestrøms Edwin Eziyodawe, som var på vei alene gjennom.

— Jeg tar det valget jeg må og får ta konsekvensene. Jeg prøvde å felle han utenfor 16-meteren for å unngå å lage straffespark, sier kapteinen.

Trener Åge Hareide har pratet med Indridi Sigurdsson om de gule kortene.

- Jeg har gitt beskjed til han. Men dette viser også hvor vanvittig fotballen er: Da det var spilt 90 minutter, var begge stopperne våre klare mot Aalesund, og så skjer alt på overtid.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk