Han kan bli Moldes nye Berg Hestad

Dette kan bli Daniel Berg Hestads arvtaker. Han kommer fra Senegal. Og er 197 centimeter høy.

NY MIDTBANESPILLER: Amidou Diop har signert en tre og et halvt år lang kontrakt med Molde Fotballklubb. 22-åringens målsetting er fast plass på laget neste sesong.

MOLDE: Magne Hoseth er borte. Berg Hestad fyller 40 år neste sommer. MFK må fornye midtbanen sin og jobben har begynt.

– Jeg vil kjempe for en plass på midtbanen neste sesong. Målet mitt er å spille fast for Molde hver helg, sier Amidou Diop (22), som har rundt tjue landskamper for aldersbestemte landslag.

Han står på sjøsida utafor Aker stadion. I bakgrunnen strekker Seilet seg mot himmelen. Diop selv rager ett hode over alle som går forbi. På nettet står det at han er 196 centimeter høy.

– Det er feil. Jeg er 197, sier Diop og blotter tennene.

Så tar han på seg den røde baseballcapsen og ser enda høyere ut.

Franske stjerner

Amidou Diop vokste opp med familien i Dakar. 13 år gammel flyttet han fra foreldrene, søsteren og de to yngre brødrene. Han fikk plass ved det anerkjente fotballakademiet Diambars i Mbour, en times busstur fra hovedstaden.

– Vi gikk på skole fra klokka åtte til klokka to. Så var det mat og litt søvn på internatet før treninga startet på ettermiddagen, forteller Diop.

På akademiet var han sammen med de tidligere Tromsø-spillerne Kara Mbodj og Saliou Cisse, som nå spiller i henholdsvis belgiske Genk og franske Valenciennes.

– Jeg spilte også sammen med Pape Souaré og Idrissa Gueye som er i Lille, og flere andre som spiller i den franske ligaen nå.

Les også

Senegalesere venter på godkjenning

Trente med Lyon

Som 17-åring fikk Diop sitt eget franske eventyr. Han trente med toppklubben Lyon, og møtte superstjerner som Karim Benzema og brasilianske Juninho. Han var også på prøvespill i Nancy. Men fikk ikke tilbud fra noen av klubbene.

Han dro tilbake til Diambars og scoret ni mål i sin første sesong i ligaen. Etter en sesong til fikk han vite at Molde var interessert.

– Petter (Rudi) så meg spille kamp i juni. Så kom presidenten i Diambars (Saer Seck) og fortalte at jeg skulle på prøvespill i Norge, forteller Diop.

Han kom til Molde sammen med kameraten Abdoulaye Seck — som seinere havnet i Hønefoss - og trente med klubben i tre uker.

– Jeg snakket med Tor Ole (Skullerud) og han ville at jeg skulle bli i Molde og trene lenger, men jeg måtte hjem og spille en viktig kamp for Diambars. Petter Rudi var på den kampen også, og etterpå fikk jeg kontrakt, sier Diop om avtalen ut 2017.

Les også

Molde tester senegalesere

Trives

Senegaleseren trives i Molde, men er spent på vinteren.

– Det går bra med meg. Molde har gode spillere og gode trenere. Det er en veldig fin by, et godt liv. Men det blir annerledes når det blir snø og veldig kaldt. Jeg får hjelp av Pape (Paté Diouf) og (Daniel) Chima hvis det er noe jeg ikke forstår, sier Diop på engelsk.

Han har fransk som morsmål og lærte spansk på skolen.

Diop er godt kjent med den senegalesiske suksessen Molde Fotballklubb har opplevd før.

– Makhtar Thioune trente alltid med Diambars når han var hjemme på ferie, fordi broren hans spilte på mitt lag, sier han om Ousseynou Thioune (20) som nå er på prøvespill i Rosenborg.

Rudi speidet

Moldes talentspeider Petter Rudi bekrefter at han så Diop to ganger i Senegal.

– Det var Tor Ole Skullerud som fikk tips om Diop. Han er 22 år og har kommet lenger enn mange yngre talent. Diambars driver et profesjonelt akademi med gode fasiliteter. De har skolerte spillere, sier Rudi.

Her er Skulleruds vurdering:

– Amidou er tiltenkt en rolle på midtbanen. Han har stor radius og arbeidskapasitet. God i lufta og komfortabel med ball. Han er veldig god på sitt beste i 2. divisjon, og har alle forutsetninger til å lykkes i Tippeligaen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk