Zlatan droppet kamp til fordel for konsert med superstjerne

36-åringen får både kritikk og støtte etter sin avgjørelse om ikke å spille på kunstgress.

STO OVER KAMP: Zlatan Ibrahimovic var ikke på banen for LA Galaxy i helgen. I stedet dro svensken på konsert med Ed Sheeran (til venstre).

Zlatan Ibrahimovic sto over Los Angeles Galaxys bortekamp mot Seattle Sounders i helgen. Grunnen var at oppgjøret spilles på kunstgress.

– Alle baner med kunstgress er dårlige for meg. Det er ergerlig at vi spiller visse kamper på kunstgress. Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sa 36-åringen.

I stedet for å spille bortekamp i Seattle, dro Zlatan på konsert med Ed Sheeran. Den britiske popstjernen spilte for 90.000 tilskuere på Rose Bowl i Pasadena, skriver Aftonbladet.

Etter konserten poserte Ibrahimovic og Sheeran for et bilde sammen, med hver sin LA Galaxy-trøye.

– Geniet Ed Sheeran fikk til slutt treffe Gud. Takk for en uforglemmelig konsert, skrev Ibrahimovic på Instagram.

When the Genius Ed Sheeran @teddysphotos finally met God. Thank you for an unforgettable concert at Rose bowl

Kritiseres

Den tidligere svenske landslagsspilleren har stått over samtlige kamper på kunstgress etter at han kom til den amerikanske ligaen MLS, bortsett fra et innhopp på 18 minutter i Portland.

– Det var det verste kunstgresset jeg noensinne har spilt på, sa Ibrahimovic, som har scoret hele 15 mål på sine 19 kamper i MLS så langt.

Den tidligere MLS-spilleren Jeb Brovsky, som også har spilt for Strømsgodset, går hardt ut mot svenskens avgjørelse.

– Jeg forstår at underlaget ikke er ideelt. Men spillere som får millionlønn og ikke er villige til å spille 90 minutter på kunstgress fremstår som en bløff for meg, skrev han på Twitter.

Selv om mange fotballfans er kritiske til Ibrahimovic’ kunstgress-beslutning, får veteranen også støtte fra flere hold.

Podkasten «Corner Of The Galaxy», som ledes av Los Angeles Times’ Galaxy-ekspert Kevin Baxter, skriver følgende:

– Her er en mann som fikk nesten alle leddbåndene ødelagt og folk tror at dette handler om penger?! Det er en avgjørelse basert på helse og sikkerhet fra en spiller som ikke har en lang karriere igjen i ligaen.

Les også

Zlatan nekter å spille på kunstgress – står over kamp

Tung kveld for Galaxy

I april i fjor røk Ibrahimovic korsbåndet i det ene kneet i en europaligakamp for Manchester United på Old Trafford. Etter en vellykket operasjon i USA var han ute i syv måneder før han gjorde comeback.

Ibrahimovic avsluttet kontrakten med United i mars. Deretter gikk han i gang med sitt nye fotballiv i MLS. I Los Angeles Galaxy spiller han med nordmennene Ola Kamara og Jørgen Skjelvik.

De to fikk en tung dag på jobben uten Zlatan lørdag. Galaxy tapte hele 5–0 for Seattle Sounders.