Fotball

Galskapen på Nadderud i 10 bilder: Her redder han Stabæk åtte minutter på overtid

Først bommet han på straffe i det 89. minutt. Så ble Franck Boli redningsmannen i seksmålsdrama.

Franck Boli bommet på straffespark i sluttminuttene. Her gjør han opp for det ved å sette inn utligningen åtte minutter på overtid.
Stabæk-spillerne feirer etter den utrolige avslutningen på kampen.
Stabæk-spillerne feirer etter den utrolige avslutningen på kampen.
Franck Boli sparker bort ballen mens Ohi Omoijuanfo lager hysjetegn.
Franck Boli sparker bort ballen mens Ohi Omoijuanfo lager hysjetegn.
Franck Boli i ekstase etter scoringen.
Franck Boli i ekstase etter scoringen.

Stabæk 3–3 Sandefjord

Franck Boli bommet fra straffemerket i det 89. minutt, men langt ut i overtiden gjorde Stabæk-spissen opp for seg med sin 3-3-scoring mot Sandefjord.

  • Trykk på bildet øverst for å se flere bilder av jubelen

Poengtapet var svært surt for Sandefjord. Med seier ville vestfoldingene vært fire poeng bak Stabæk på kvalifiseringsplassen, men er nå i stedet sju poeng bak.

Boli stanget inn utligningen i det 98. minutt. Det var lagt til fem minutter, men det ble lagt til ekstra da Sandefjord prøvde å drøye mest mulig tid. Pau Morer fikk blant annet gult kort for å ha sparket en ball innpå banen to ganger.

Saken fortsetter under høydepunktene

Den taktikken skulle straffe seg for gjestene, som ikke klarte å forsvare det som trolig var bunnkampens siste langball.

Rett før ordinær tid misset Boli fra ellevemeteren. Straffen ble satt i keeperhøyde, og dermed slo Eirik Holmen Johansen unna. Det var vanskelig å se på TV-bildene hva nøyaktig Kristoffer Hagenes blåste for.

– Jeg er lettet nå. Det er ubeskrivelig, du må oppleve det for å forstå det, sa Boli til Eurosport.

– Jeg var uheldig på straffesparket. Sandefjord trodde da at de hadde vunnet kampen, sa ivorianeren om straffemissen.

Les også

TIL herjet i Drammen – Valakaris sønn satt spikeren i kista

Håvard Storbæk så ut til å bli matchvinner med sin scoring ti minutter før slutt. Slik gikk det ikke.

Frisparkscoring

Det ble en innholdsrik annen omgang. Sandefjord trodde innbytter Håvard Storbæk hadde sikret laget en livsviktig seier i Eliteserien. I det 79. minutt skrudde veteranen et frispark rundt Stabæk-muren og i nettmaskene bak en forfjamset Marcus Sandberg. Den svenske målvakten var etter ballen, men kom til kort. Sandbergs keeperspill var ikke helt patent.

Storbæk hadde kun vært på banen i fire minutter før Sandefjords 3-2-scoring.

Det sto 1-1 til pause mellom lagene etter scoringer av Moussa Njie og Rufo. I det 55. minutt kunne Mohamed Fellah feire scoring i Sandefjord-debuten. Midtbanespilleren satte først ballen i stolpen, men tuppet returen i nettaket.

Kvarteret senere løp Franck Boli inn 2-2. Spissen gjorde ingen feil da han kom alene med keeper etter å ha blitt spilt gjennom av Filip Valencic. Det var Bolis åttende ligamål i år. Langt ut i overtiden la han på ett til.

Les også

Mareritt for Nyland og Aston Villa

Stabæk-trener Henning Berg var langt nede i sluttminuttene, men til slutt var det hans lag som kunne juble.

Tam omgang

Før pause ble ikke Nadderud-publikummet servert en festforestilling. Det ble to scoringer, men utover det var det fryktelig tamt. Moussa Njie sendte Stabæk i føringen etter 17 minutter. Vertene holdt trykket oppe etter et frispark, og til slutt kunne Njie løpe ballen i mål. I forkant spilte Jeppe Moe en pasning på tvers av femmeteren.

Et snaut kvarter senere sto det 1-1 på lystavla. Moe mislyktes i sitt forsøk på å skjerme ut ballen, og det ga Christer Reppesgård muligheten til å legge inn langs bakken. Pasningen fant Rufo, som inne i boksen dro av en mann og scoret kaldt 1-1 bak Marcus Sandberg.

Fem minutter senere var Boli nær å ta Stabæk tilbake i ledelsen. Ivorien stjal ballen fra Marc Vales og kom alene med en utrusende Johnansen, men lobbforsøket landet på nettaket.

Stabæk har kun én seier på sine seks siste kamper, mens Sandefjord kun har vunnet to kamper på 21 forsøk i Eliteserien i år.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball
  3. Sandefjord Fotball