Celina avviser krav om spilletid

— Det er bare tull, sier stortalentet til TV 2.

STORT TALENT: Bersant Celina, oppvokst i Drammen, debuterte for Manchester City i Premier League sist helg.

Drammenseren Bersant Celina (19) har vært den store snakkisen i norsk fotball de siste dagene. Forrige helg debuterte han i Premier League for Manchester City, og noterte seg for en målgivende pasning i toppkampen mot Leicester.

Men det er ikke det som har skapt de største overskriftene, for Kosovo-fødte Celina annonserte forrige uke at han har bestemt seg for å representere Kosovo på landslagsnivå. Grunnen skal være at han føler seg dårlig behandlet av den norske landslagsledelsen.

Det er Norges Fotballforbund (NFF) uenige i. Overfor VG forteller forbundets kommunikasjonssjef Yngve Haavik at de ikke kunne akseptere betingelsene som ble framsatt av far og sønn Celina.

— Det vi kan si er at det nærmest ble det vi opplevde som en forhandlingssituasjon rundt spilletid, og slik kan vi ikke operere. Det er ingen tvil om at NFF ved landslagsledelsen har ønsket at Celina skal spille for Norge. Men ønsket må være gjensidig og uten betingelser i forhold til spilletid. Det er landslagssjefen som til enhver tid må bestemme hvem som starter og hvem som skal komme innpå. Det tror jeg alle skjønner, sier Haavik til avisen.

De påstandene avviser Celina selv.

– Jeg vil ikke kommentere noe, men kan si at det bare er tull at vi krevde spilletid. Jeg krevde bare å få den muligheten som jeg hadde fortjent, sier Bersant Celina til TV 2.

Han ønsket heller ikke å kommentere om han er villig til å møte NFF for å finne en løsning.

– Ingen kommentar. Jeg spiller for Kosovo og er happy, forteller Celina til TV-kanalen.