Dette mener leserne Viking bør gjøre

<p>Heftig debatt etter Godset-kampen. <i> <strong>Hva mener du?</strong></i></p>

Stavanger 20110425.Eliteserien fotball, Viking - Strømsgodset. Vikings Åge Hareide under eliteseriekampen mellom Viking og Strømsgodset på Viking Stadion mandag.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix

I dagene etter Vikings 0-1-tap for Strømsgodset har det kommet flere hundre leserinnlegg på artikler og blogger på Aftenbladet.no.

Onsdag publiserte Vikingblogger Hans-Petter Jørgensen en blogg med tittelen ”Vi trenger et LAG!” på Aftenbladet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg; noen mener laget mangler et spillemønster, mens andre skriver at spillerne ikke har en innstilling.

Her er et utdrag av lesernes meninger:

«Moderne fotball handler om å holde ballen i laget, få laget fremover og ikke minst vinne den tilbake etter balltap! Se på et av verdens beste klubblag (Barca), der er det et gjennomsnitt på et par sekunder før ballen er vunnet tilbake. Se på hvordan Liverpool fremstår om dagen, se på Arsenal, Man U osv. Ved balltap; aggressivitet og press på ballfører!

Mot Godset var det ikke folk som stod i press sentralt på midten og de hadde all verdens tid til å finne medspillere. Viking mistet ballen etter maks to trekk, og da sier det seg selv at det ikke kan gå bra, når det tar ett kvarter å vinne den tilbake.»

«Viking trenger noen som kan prestere NÅ. Kleiven scoret vel rundt 10 mål i fjor for Start. Når scoret noen 10 eller mer på en sesong for Viking?»

Fotballekspert?

«Et eller annet merkverdig skjer idet spillere kommer til Viking. Ja, det er nesten som om alt Gullet som kommer inn blir til Gråstein. Ser vi bort fra Benny Lennartssons dager, så har dette vært et gjennomgående tema i en årrekke. Tror derfor det blir for enkelt å skylde på Åge Hareide. Om det er styret, ledelsen, apparatet rundt, oss supporter eller annet vites ikke. Noe er det nå da.

Mitt lille råd: Send inn en psykolog. Dette sitter ikke i beina, men i hodet.»

(saken fortsetter)

FORTVILET: En oppgitt Valon Berisha i kampen mot Strømsgodset. FOTO: Tommy Ellingsen/Scanpix

«Viking mangler en eller flere typer som Soma, Pereira, Steenslid, Ijeh, Gaarde, Berg, Ødegaard, Stokholm, Ross eller Gislason. Flere på bloggen klaget på disse spillerne også. Nå er det bevist hvor feil kritikerne tok. Disse erfarne spillerne har Viking ikke lenger. Afrikanere som skårer mål og skaper spilleglede, løfter laget og gir oss glede på tribunen har Viking ikke.»

«Hareide må bruke spillere der de hører hjemme og gi de den støtten de trenger, det kalles tillit. Først da vil de vokse og gro og lære av sine feil.

Danielsen er en terrier på midtfeltet og skal brukes der. Å bruke han og ikke la Skogseid spille i den rollen han er tiltenkt, er som å få en sur vaskeklut rett i trynet og vil hemme utviklingen.

Hareide må også se at enkelte spillere ikke må få klippekort. Birkir har vært en skygge av seg sjøl og bør benkes inntil han får den rette innstillingen ifra spilleren. Dette vil komme fordi alle spillere vil helst spille så mye som mulig, men trenger denne dytten bak for å se realiteten og hva som trengs for å få spille for Viking igjen. På treningene bør det være humør og rett fokus på arbeidsoppgavene, men på kamp dagen skal det være rett innstilling........guts,vilje,fighterevne, og hjelp fra medspillene når det trengs. Dette er en lagsport og laget må trø til nå og vise at de kan holde fokus og ha enormt med innsats. Gjør de det så vil hele byen stå bak uansett om det blir seier eller tap. Stå på gutter.......og endre innstillingen nå!!»

(saken fortsetter)

SKUFFELSE: Fra venstre: Sportsdirektør Egil Østenstad, administrerende direktør Bjarne Berntsen, utviklingssjef Kjell Inge Olsen og rekruttrener Gary Goodchild. FOTO: Digitalsport

«Det som ER trenerens ansvar, som Hareide kanskje burde vurdere er å gi spillerne et solid spark i ræva. For det er virkelig det noen trenger. Med et spark i ræva mener jeg ikke som i sparken, men som et fysisk spark der sola aldri skinner. Bjarnason oppsummerte Vikings sesong rimelig greit mot Strømsgodset. Innsats, vilje og bevegelse er et fremmedord. For de som lurer på hvorfor feilpasningene florerer kan ta en titt på hvor fryktelig lite bevegelse det er foran backfireren. Folk finner seg et område der de føler seg komfortable, og blir stående der uinteresserte.

Skal dette snu tror jeg Hareide må bytte ut dressen og finne frem feltstøvlene for å gi de som fortjener det et spark som kjennes.»

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk