Reiten glitret da Lillestrøm lekte seg til semifinale

Guro Reiten herjet for LSK Kvinner i cupen.

Guro Reiten (t.h.) fikk mer å juble for da hun var i målform i LSK Kvinners 4-1-seier over Vålerenga i cupen.

Guro Reiten overskygget alle i LSK Kvinners 4-1-seier hjemme mot Vålerenga i onsdagens NM-kvartfinale. Hun scoret to av målene og la opp til det tredje.

Det spørs hvor lenge Reiten fortsatt er i norsk klubbfotball. Onsdag var hun igjen i en egen klasse. Storscoreren tok hjemmelaget opp i 1-0 etter bare seks minutter. Hun doblet LSK-ledelsen i det 38. minutt etter en fæl glipp i VIF-forsvaret, og kort tid etterpå inntok hun servitørrollen på en fabelaktig måte.

Reitens pasning fra kanten duppet perfekt til Sophie Haug, som på volley satte inn 3-0. Etterpå kunne hun fortelle at det var et innøvd trekk.

– Jeg visste hvor jeg skulle legge den. Det ble perfekt, sa Reiten til NRK.

Les også

LSK forlenget vanvittig seiersrekke

Revansj

Tidligere LSK-angriper Isabell Herlovsen reduserte for Vålerenga to minutter ut i annen omgang. Gjestene presset på for flere scoringer, men kom aldri nærmere. På overtid økte LSK-innbytter Synne Skinnes Hansen til 4-1.

– Det var ikke en veldig bra kamp, men vi vinner 4-1 og det er det viktigste. Vi var best i boksene, og slikt avgjør fotballkamper, mente Reiten.

I fjor ble LSK Kvinner slått ut av nettopp Vålerenga i semifinalen. Onsdag kom revansjen og drømmen om dobbelttriumf lever videre. I eliteserien topper romerikslaget tolv poeng foran toer Klepp.

Reiten er ligaens soleklare toppscorer med 17 mål.

Les også

Rekordlaget har 21 seire på rad. Noen ganger må trenerne be spillerne om å juble.

Røa best på straffer

I onsdagens andre kvartfinale gikk Røa videre etter straffesparkkonkurranse mot Arna-Bjørnar. Selve kampen endte 1-1 etter scoringer av Svava Ros Gudmundsdottir og Lisa Naalsund. Røa avanserte med 8-7 på straffer.

Tirsdag vant Klepp 3-1 borte mot Kolbotn, mens Sandviken dro hjem med 2-1 fra bortemøtet med Trondheims-Ørn.

I semifinalene skal Klepp spille hjemme mot Sandviken, og Røa tar imot LSK Kvinner.

– Det er viktigst å vinne serien, men en cupfinale vil være er bonus, sa Reiten til NRK på spørsmål om cupens betydning for LSK-jentene.

(©NTB)