- Benny er drømmesigneringen

<p><strong>KRISTIANSAND</strong>: Med Benny Lennartssons (64) inntreden er Starts supportere skråsikre på fornyet eksistens i eliteserien.</p>

benny lennartsson

— Benny er drømmesigneringen. Allerede før nyheten ble kjent, var det han alle snakket om. Nå er plutselig alt snudd på hodet og optimismen råder igjen, sier Rolf Eivind Berntsen, pressetalsmann i supporterklubben Menigheden.

Lørdag kveld sprakk nyheten om at den meritterte svensken, som for nordmenn flest er kjent som suksesstrener i Viking, får jobben med å redde Start fra nedrykk. Det førte til stor jubel blant fansen.

- Vil levere varene

– Benny har levert varene tidligere. Vi tror han kommer til å gjøre det igjen, sier Berntsen.

Starts sports- og mediedirektør, Svein Mathisen, har også stor tro på at gullfuglen nå er skutt:

– Benny har en egen evne til å skape entusiasme rundt seg. Han er en humørspreder og farsfigur, som vil skaffe seg umiddelbar respekt i spillergruppen.

Direktøren sier at Lennartsson var det klare førstevalget, hva eksterne kandidater gjaldt.

– Men vi vurderte også to interne kandidater sterkt; både Bård Wiggen og Bård Borgersen. Men Bennys rutine, erfaring og personlighet veide tyngst, sier Matta.

Gleder seg

Benny Lennartsson kommer til Kristiansand i formiddag, og leder sin første trening senere på dagen. 64-åringen gleder seg voldsomt.

– Start har alltid vært noe spesielt for meg. Årets lag vet jeg lite om, men jeg skal se mye dvd de neste dagene. Jeg skal uansett jobbe natt og dag i hele høst for å redde Start, så får vi se om det holder, sier han til Fædrelandsvennen.

– Hva er planen?

– Den er ikke spikret ennå. Jeg må komme til Kristiansand først og få et bilde av hva jeg har å forholde meg til. Men de siste årene har jeg sverget til 4-3-3, så det er i hvert fall logisk at jeg fortsetter med det, sier Lennartson.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk