Fotball

Sandnes mot opprykk

<p>Topper fortsatt tabellen etter uhyre viktig poengdeling i Sandefjord.</p>

Fotball , 2. oktober 2011 , Adeccoligaen , 1. divisjon , Asker - Sandnes UlfKamal Saaliti , S. Ulf
  • Kristian Oftedal Kvendseth
Fotball , 16. oktober 2011 , Adeccoligaen , 1. divisjonSandefjord - Sandnes Ulf 1-1Asle Andersen , trener UlfFoto: Anders Hoven , Digitalsport

Sandefjord – Sandnes Ulf 1-1: — Vi spiller jevnt med Sandefjord og fortjener faktisk ett poeng. Med litt bedre presisjon kunne vi faktisk vunnet, sier Sandnes Ulf-treneren til Aftenbladet.no.

Premissene var på mange måter satt før søndagens kamp i Sandefjord. Med poeng i den tøffe bortekampen ville Sandnes Ulf fortsatt inneha tabelltoppen. Med tap ville laget fra sykkelbyen stå i fare for miste luken på toppen før de to siste serierundene.

Men med 1-1 og poengdeling i en av sesongens vanskeligste bortekamper, rykker Sandnes Ulf nå mest sannsynlig opp med seier over tabelljumbo Løv-Ham neste søndag på Sandnes stadion.

- Vi har alle muligheter nå. Det har aldri sett bedre ut for å si det sånn. Nå håper jeg bare at mange kommer for å hjelpe oss mot Løv-Ham. Vi er et bedre lag enn dem og bør vinne klart. Men det hadde ikke skadet med litt hjelp heller , sier keeper Bo Andersen.

Sjansefattig

Det ble en jevnspilt åpning i det flotte høstværet i Sandefjord. Gjestene fra Sandnes jobbet disiplinert, vant ballen i gunstig posisjon flere ganger og viste tydelig at de ikke hadde kommet til Sandefjord for å forsvare seg til poeng.

Kampens første halvsjanse fikk Sandnes Ulf-stopper Edier Frejd da han headet over etter et langt innkast. Da var det spilt fem minutter. Kvarteret senere forsøkte Kenneth Sola seg på frispark fra langt hold. Skuddet fikk en lei skru, og vertenes keeper, Randaberg-gutten Iven Austbø, avverget så vidt.

Minuttet senere var også hjemmelaget nære på frispark. Sandefjords andre rogalending, Alexander Gabrielsen, skrudde ballen over muren fra 20 meters hold. Heldigvis for Bo Andersen og Sandnes Ulf snek ballen seg på oversiden av tverrliggeren.

Den første omgangen uten de store sjansene til noen av lagene, selv om hjemmefansen ropte på straffespark da en avslutning traff hånden til Ronny Espedal drøyt midtveis i omgangen.

- Ballen treffer meg i hånden, men jeg synes ikke det er straffe. Jeg kan ikke gå rundt med hendene på ryggen heller , sier midstopper Ronny Espedal.

Vellykket bytte

I pausen satte trener Asle Andersen inn Mobi Okoli, et trekk han har hatt for vane å gjøre i de siste kampene. Det ga resultat umiddelbart. 2. omgang var bare fem minutter gammel da nevnte Okoli fikk ballen i mellomrommet. Sandefjord-keeper Austbø maktet ikke å holde midtbanespillerens harde og lave avslutning. Returen luktet Kamal Saaliti som enkelt og uforstyrret kunne trille inn 1-0. - Det var en utrolig herlig scoring. Nå ser det veldig bra ut med tanke på opprykk. Men jobben må gjøres først , advarer målscorer Kamal Saaliti.

I minuttene etter scoringen, fortsatte Sandnes Ulf å spille klokt. Men så, ut av ingenting, fikk Sandefjord straffe. Midtstopper Edier Frejd tok ut Sandefjord-kaptein Kenneth Dokken på et gjennomspill, og dermed fikk Alexander Gabrielsen sjansen fra krittmerket. Den tidligere Viking-spilleren sendte Bo Andersen feil vei og trillet inn utligningsmålet.

Så fulgte en jevnspilt og småkjedelig periode på stadion i Sandefjord. Sandnes Ulf fortsatte det gode defensive arbeidet, og selv om vertene festet et stadig klarere grep om kampen, uteble de store sjansene helt fram til det 87. minuttet.

Sandefjord tråklet seg gjennom på venstrekanten og plutselig var en av vertenes spillere alene med keeper Bo Andersen. Dansken var imidlertid med på notene og reddet avslutningen fra skrått hold med en beinparade.

Flere store sjanser ble det ikke i Sandefjord, og dermed tok Sandnes Ulf et nytt viktig steg mot opprykk. Det eneste skåret i gleden er at lagets artist, islendingen Steinthor Thorsteinsson pådro seg gult kort mot slutten og må stå over neste kamp.

- Jeg må berømme spillerne. Samtlige står fram og gjør en utrolig god jobb for laget , avslutter Asle Andersen fornøyd til Aftenbladet.

Les mer om

  1. Fotball 1. div