Fotball

Stabæk-kvinnene tok seriegull

Stabæk er seriemester i eliteserien i fotball for kvinner. Seriegullet ble sikret med 4-1-seier over Kolbotn søndag.

  • NTB

Det er første gang siden 2010 at bæringene går til topps i kvinnenes toppdivisjon. LSK Kvinner var regjerende seriemester, etter å ha utkonkurrert Stabæk med seks poeng i fjor.

Samtidig som Stabæk tok en komfortabel tremålsseier over Kolbotn søndag, tapte LSK 0-1 hjemme mot Amazon Grimstad. I LSK-hallen ble Trine Lise Åvik matchvinner med en scoring like før pause.

– Vi hadde lenge et håp om at LSK skulle avgi noen poeng, slik at det hele kunne vært avgjort. Men det er utrolig godt at vi til slutt har klart å avgjøre det selv, sa sportslig leder i Stabæk, Richard Jansen, til NTB.

Dermed kan ikke romerikingene ta igjen Stabæks forsprang. To runder før slutt har nemlig Stabæk åtte poengs ledelse til LSK.

Snudde kampen

Kolbotn tok ledelsen ved Camilla Ose på Nadderud stadion søndag. Stabæk virket ikke helt på hugget, men mål av Melissa Wiik og Trine Rønning på slutten av første omgang sørget for at Stabæk ledet 2-1 til pause.

– Kampen i dag er ingen stor prestasjon. Vi var litt preget i inngangen av kampen, og havner i tillegg under. Når vi snur det til 2-1 skjønte jeg at det ville gå veien, oppsummerte trener Øyvind Eide.

Cathrine Dekkerhus økte ledelsen til 3-1, før Elise Thorsnes bare minuttet etterpå fastsatte sluttresultatet.

– Det var en fullt fortjent seier, ettersom Kolbotn nærmest ikke skapte noe annet enn det ene målet, sa Eide.

Cupfinale venter

Selv om serien er avgjort til Stabæks fordel venter ikke ukers hvile. Eide er opptatt av at bæringene skal holde motivasjonen oppe.

– Det ble en liten markering i garderoben etter kampslutt, som trolig følges opp litt utover kvelden. Deretter skal vi se på de to gjenstående serierundene og cupfinalen som venter oss, sa Eide.

Ti siste seriemestere

* 2013: Stabæk

* 2012: LSK Kvinner

* 2011: Røa

* 2010: Stabæk

* 2009: Røa

* 2008: Røa

* 2007: Røa

* 2006: Kolbotn

* 2005: Kolbotn

* 2004: Røa

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Stabæk Fotball Kvinner
  3. Kolbotn IL