Fotball

Moldes cupfinalevideo slaktes av fansen

— Det er ingen logikk i noe som helst, sier supporterlederen.

«Det blir pipekonsert på Ullevaal om dere sender denne videoen», skriver en Molde-supporter på klubbens hjemmeside. Foto: Bjørn Brunvoll - arkiv

  • Glenn Frode Thorkildsen

Årets cupfinalevideo til Molde FK har blitt dårlig mottatt av sine egne supportere. Det er en forsiktig måte å si det på.

Sangen er helt ok — til cupfinalesang å være - men videoen får fansen til å steile. På hjemmesiden til Molde FK er det lagt inn over 50 kommentarer om videoen, her er noen av dem:

«Sjokkert!! Dette blir jeg direkte flau over. Alt var elendig, idé, film, klipp, hva i alle dager gjør Ørlund der? Hvorfor den tåpelige effekten med fotballene rundt røra? Hva er det med Nyhamna og MFK? Jeg håper dette er en gratisjobb fra ungdomsskoleelver, uten å fornærme ungdomsskoleelever generelt. Jeg håper inderlig vi slipper å se dette på riksdekkende tv. Jeg ble mer flau over dette enn 0-8-tapet mot Stabæk og nedrykk i -06.»

«Denne filmen må brennes og det må lages en lov om at den aldri mer skal prates om. Dette er ikke MFK verdig! Hvem står foresten ansvarlig for denne filmen? En RBK-supporter?»

«Kjere vene. Håper MFK bruker tirsdagen på å beklage til fansen og kommer med ny video til helga. Jeg ble skikkelig provosert over å få presentert en så amatørmessig musikkvideo. ALT var galt. Er det ingen som har sjekket kvaliteten?»

«Bedre om de hadde tapt semifinalen nå......mindre flaut det.»

«Det blir pipekonsert på Ullevaal om dere sender denne videoen. Man skal selvsagt støtte laget så det ljomer, men dette venstrehåndsarbeidet kjøpt og betalt av Aukra finner jeg meg ikke i. Å si at jeg er provosert er nesten for mildt.»

Stusser på innspillingssted

Leder i Moldes supporterklubb Tornekrattet, Oddmund Bjerkeset, er ikke imponert, han heller.

— Sangen er bra. Men jeg ser ingen logikk i noe som helst i videoen. Dessuten stusser jeg på at den er spilt inn utenfor Molde kommune (Aukra). Jeg ser heller ikke noen grunn til at de har benyttet et gassanlegg til innspillingen, sier Bjerkeset.

- Kommer du til å foreta deg noe som supporterleder?

— Nei, det får være opp til klubben. En musikkvideo skal forhåpentlig ikke ha hovedfokus i cupfinalehelga.

Videoen endres

Markedsdirektør i Molde, Oddvar Talset, innrømmer at resultatet bærer preg av pengene og innsatsen som er lagt ned i cupfinalevideoen.

— Dette er en video som er laget på veldig lavt budsjett på veldig kort tid. Resultatet hadde blitt annerledes med større budsjett, men jeg synes videoen ble ok, etter forutsetningene. Det kommer en litt justert video som reklamebyrået jobber med nå, sier Talset.

Blir den justert på grunn av reaksjonene fra fansen?

— Det er vanskelig å svare på.

Noen supportere sier det blir pipekonsert på Ullevaal hvis videoen vises der, hva kan du si til dem?

— Sangen skal spilles på Ullevaal, men videoen vises ikke. Det var planen hele tiden.

Hva synes du om kritikken fra fansen?

— Jeg mener det er litt proporsjonsløst. Folk hadde nok forventninger om en ren fotballvideo, så reagerer de på at det ble litt annerledes. Tanken var å vise litt av det som skjer i regionen rundt oss, sier Moldes markedsdirektør.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Molde FK