Fotball

- Uttaler seg på feil grunnlag

<strong>TRONDHEIM:</strong> Fredrik Winsnes mener Johan Kaggestad uttaler seg på tynt grunnlag når han hevder at Rosenborgs treningsmengde ligger på nivået til en avansert mosjonist.

Fredrik Winsnes 1
  • Christer Stensås
Fredrik Winsnes er overbevist om at fotballspillere trener vel så hardt som andre idrettsutøvere. (Foto: RICHARD SAGEN)

— For det første er det basert på en useriøs undersøkelse der spillerne har fylt ut tallene litt i hytt og pine. For det andre er det radbrekking av statistikk. Hvis Kaggestad uttaler seg på bakgrunn av dette, blir det feil grunnlag. Men vi er vant til å være hakkekyllinger, sier Fredrik Winsnes, som ønsker Kaggestad hjertelig velkommen til Lerkendal for å se hvordan det trenes i klubben.

— Fotballspillere trener, og har trent, vel så mye som andre idrettsutøvere. Vi trener hardt, og vi gjør det hver dag. Noe annet er fullstendig misforstått. Dagens fotball stiller store krav til fysikk, og vi hadde ikke hevdet oss verken nasjonalt eller internasjonalt uten, sier Fredrik Winsnes.

— Betyr det at fotballspillere etter din mening ikke har mer å gå på i forhold til treningsmengde?

— Alle har mer å gå på, og alle kan forbedre seg i forhold til kvalitet. Og ikke minst i forhold til riktig forhold mellom mengde og hvile. Jeg tror fotballspillere har mye å lære i forhold til kosthold, og jeg tror vi kan hente mye ved å ta restitusjon etter kamp på alvor. Vi kan ta restitusjonen rett etter kamp i stedet for å bruke hele neste dag, sier Fredrik Winsnes.

Foran denne sesongen har RBK økt treningsmengden med anslagsvis 15-20 prosent, og de har blant annet satset mye tyngre på fysisk trening.

— Vi har flere organiserte økter, og i tillegg har de fleste spillerne økt dosene med trening på egen hånd, sier Fredrik Winsnes.

Han mener det er alt for lett å angripe fotballspillere på sviktende kunnskap om de faktiske treningsmengdene.

— Vi er enkle å ”ta” for de som er ute etter det. Folk baserer seg på fordommer om at vi er late og godt betalte. Folk må begynne å akseptere at fotballspillere representerer en bra treningskultur, sier Fredrik Winsnes.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien