«Gjennomløperne» skal sette fart på RBK

<p>Winsnes vraket til fordel for Henriksen i kveldens kamp mot Linfield.</p>

VRAKET: Nils Arne Eggen har vraket Fredrik Winsnes (til høyre) til fordel for Markus Henriksen til kveldens Linfield-kamp.

Gjennombruddskraften på midtbanen ble avgjørende for Eggens valg.

Angrepsfotball med høyt tempo. Det var målet da Nils Arne Eggen drillet Rosenborgs startellever på formasjonstreningen i går. For det skal angripes i kveldens viktige kamp mot Linfield, og det bærer laguttaket preg av. Anthony Annan spiller sentralt på midtbanen, mens Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen er indreløpere, eller «gjennomløpere» som Eggen kaller det. Fredrik Winsnes er utelatt fra startoppstillingen.

– Markus og Per er typiske «gjennomløpere», altså spillere som skaper rom med løpene sine. Deres løp skal åpne for motsatte bevegelser i angrepet. Anthony og Fredrik er av typen «gjennomspillere», og jeg har valgt Annan i den rollen. Denne midtbanen har en god balanse, med to indreløpere som skaper mye bevegelse, sier Eggen.

Han tror ikke Rosenborg kommer til å få kontringsmuligheter i kveld mot det han kaller et «ultradefensivt» Linfield-lag, og nettopp derfor er det viktig med stor bevegelse.

– Jeg blir overrasket dersom det ikke blir seier , sier Eggen.

Winsnes litt uenig

Fredrik Winsnes mener at spisskompetansen hans er som pasningsspiller, men påpeker at han for eksempel i kampen mot Odd måtte holde igjen for å balansere midtbanen.

– Jeg føler at det blir en litt konstruert problemstilling at jeg ikke er offensiv nok. På høyresiden spiller Lustig og Moldskred som ofte går i angrep og er gjennombruddshissige. I tillegg har Annan fått beskjed om å gå mer i angrep, og Skjelbred og Dorsin på venstresiden er også mye i angrep. Da har jeg ofte tatt ansvaret for balansen på midtbanen – jeg kan ikke løpe inn i boksen hele tiden jeg også, sier Winsnes.

Les også:

34-åringen synes ikke det er spesielt skuffende å bli satt ut av laget til fordel for 17 år gamle Henriksen.

– Når alle spillerne i Rosenborg er friske, må noen nødvendigvis sitte på benken, og det er ikke noen stor nedtur at jeg gjør det mot Linfield. Markus har spilt veldig bra i år, men jeg har selvfølgelig lyst til å spille, sier Winsnes.

– Kjenner indreløperrollen

Markus Henriksen er klar til å angripe i rollen som indreløper i kveld, en posisjon han kjenner godt fra spill på Rosenborg 2. – Det er indreløper jeg har spilt tidligere, og det er egentlig det samme for meg hvor på midtbanen jeg spiller. Vi spilte ikke en god kamp i Belfast, så på Lerkendal tenker jeg å gi full gass i angrep, sier han.

Slik starter RBK mot Linfield (4-3-1-2): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred – Steffen Iversen – Morten Moldskred, Rade Prica.