Fotball

- Spania-tapet satt i

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259627&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259627"> <strong>Russland — Sverige 2-0:</strong></a> Zlatan Ibrahimovic mente Spania-tapet fortsatt satt i svenskene da de gikk ut til Russland-kampen.</p>

Sweden's Zlatan Ibrahimovic reacts after their Group D Euro 2008 soccer match defeat to Russia at Tivoli Neu Stadium in Innsbruck June 18, 2008. REUTERS/Miro Kuzmanovic (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY Foto: SCANPIX

 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken

Sweden's Olof Mellberg and goalkeeper Andreas Isaksson (L) react after their Group D Euro 2008 soccer match defeat to Russia at Tivoli Neu stadium in Innsbruck, June 18, 2008. REUTERS/Michaela Rehle (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY Foto: SCANPIX

INNSBRUCK : – Det kjentes litt slik. Det målet vi fikk helt i slutten av den kampen (1-2, ved David Villa) så ut til å prege oss, sa Zlatan til et samlet pressekorps, etter å ha vært med på å bli nedsablet av fotrappe russere onsdag kveld.

LES OGSÅ:

 • Lagerbäck: — Vi ble for forsiktige
 • Hiddink: - Frykter trøtte ben
 • Alexandersson: -Stoor kan overta
 • Utspilt og utslått
 • Hellas hjem i skam

SE WEB-TV:

– Russland var gode, og gjorde det vanskelig for oss. Det ble mye lange baller, og selvfølgelig kan vi ikke være fornøyde etter dette, fortsatte han.

Da hadde Roman Pavlyuchenko og kampens store spiller, Andrej Arshavin scorer hvert sitt – i en kamp russerne fort kunne vunnet langt mer enn med to mål.

– De spilte bra fotball, og var kvikke med ballen. Og Arshavin. En fantastisk spiller, skrøt Zlatan.

Rundspilt

En av dem som hadde mest kontakt med nettopp Russlands nummer ti, var midtstopper Olof Mellberg. Og etter selv å ha spilt godt i begge de to første kampene, måtte også han innrømme at det tidvis var hett rundt ørene onsdag kveld.

– Jeg har vel ikke blitt så rundspilt siden vi møtte Spania borte (0-3 i fjor). Det er lenge mellom hver gang, sa Aston Villa-stopperen til adressa.no

– Men det har jo litt med kampbildet å gjøre, også. Vi har et resultat med oss inn i kampen (Sverige behøvde bare uavgjort), og da vi så kom under, måtte vi prøve å legge oss høyere i banen. Da blottla vi oss, og ga russerne rom å spille i, forklarte han.

Og innrømmet også at svenskene tidvis ikke hang sammen.

– Det ble veldig stor avstand mellom lagdelene, og ofte var russerne en mann i overtall. Samtidig slet vi med å holde på ballen når vi hadde den. Det ble for mye "nesten", sa han, og tenkte på hvor ofte svenskene rotet vekk ballen før de kom til avslutningsmuliughet.

Over og ut

Med tre poeng på like mange kamper venter dermed kun hjemreisen for de svenske spillerne. Slik oppsummerte Zlatan EM totalt sett:

– Vi fikk en meget god start med seieren over Hellas, men scoringen på overtid imot i Spania-kampen var veldig tung å svelge. I dag var vi bare ikke gode nok.

– Trist, for formen er der fortsatt, og jeg kunne gjerne tenke meg å spille et par kamper til, konkluderte han, som videre sa at kneet "ikke var noe problem" mot russerne.

Les også

 1. - Vi ble for forsiktige

 2. Frykter trøtte ben

 3. Sverige-dødaren fra St. Petersburg

 4. &ndash; Stoor kan overta

 5. Hjem i skam

 6. Utspilt og utslått

 7. Hiddink-effekten &ndash; igjen

Les mer om

 1. Fotball-EM