Kanonstarten fortsetter for Renate Blindheim: Utklasset Notodden

Sotra vant 3–0 mot Notodden lørdag. Dermed er klubben fortsatt ubeseiret med Renate Blindheim (26) som trener.

Det ble mer jubling for Renate Blindheim og Sotra-benken mot Notodden.
  • Håkon Østmoe Brandsnes

Sotra – Notodden 3–0

Den gode starten til Sotra og trener Renate Blindheim fortsetter. Lørdag tok klubben en knallsterk 3–0-seier mot Notodden, som rykket ned fra Obos-ligaen forrige sesong.

Frederic Falck sørget for 1–0-ledelse midtveis i første omgang. 25-åringen økte til 2–0 tidlig i annen omgang. Tjue minutter senere punkterte Joachim Edvardsen kampen.

Sotra ligger på annenplass på tabellen med ti poeng. Bryne ligger foran på bedre målforskjell etter at de slo Fram Larvik 5–0.

Renate Blindheim kan smile etter den gode starten i Sotra. Her fra debuten på trenerbenken mot Fram Larvik.
Les også

Renate Blindheim og Sotra blir omtalt verden over

Massiv oppmerksomhet

Sotra fikk massiv oppmerksomhet nasjonalt da de i midten av juni ansatte Blindheim. 26-åringen ble den første kvinnelige hovedtreneren for et herrelag i norsk toppfotball.

I ettertid har også ansettelsen blitt omtalt utenfor Norges landegrenser, blant annet i store medier i Indonesia, Chile, Portugal, Romania og Estland – for å nevne noen.

– Det har vært litt intenst. Men all oppmerksomheten har så langt bare vært positiv for klubben, spillerne og meg, så det gir mer energi enn det tar, sa Blindheim da BT snakket med 26-åringen i forkant av lørdagens kamp.

Les også

Lørdag skrev Renate Blindheim norsk fotballhistorie: Hun kunne knapt fått en bedre start som Sotra-trener

Fortsatt ubeseiret

Sotra er fortsatt ubeseiret med Blindheim ved roret.

Klubben åpnet med en sterk borteseier mot Fram Larvik. Deretter spilte de 1–1 mot Nardo, før de vant 1–0 borte mot Vard Haugesund.

Etter lørdagens seier står de med tre seire og én uavgjort.

– Vi hadde kanskje ikke regnet med å ta poeng mot de lagene vi har tatt poeng mot. Jeg hadde heller trodd at vi skulle slå Nardo hjemme enn Vard borte. Men den gode starten er ikke helt ufortjent. Vi har sett bra ut, og da blir det ofte poeng, sa Blindheim