Fotball

Ajer og Celtic til topps etter ny seier - erkerivalen er like bak

Kristoffer Ajer og hans Celtic forsvarte serieledelsen i skotsk eliteserie med 2-0 over Hibernian søndag, men Rangers følger hakk i hæl.

Kristoffer Ajer og lagkameratene i Celtic tok nok en seier og forsvarte tetplassen i skotsk eliteserie, men har erkerival Rangers hakk i hæl. Foto: Cristian Cosma, AP / NTB scanpix

 • NTB

Byrivalen lånte førsteplassen noen timer etter sin 2-0-seier borte mot Motherwell søndag, men etter at Celtic også innkasserte tre poeng skiller fortsatt to poeng i de grønne og hvites favør.

Høyreback Jeremie Frimpong scoret ledermålet i slutten av første omgang. Det var 18-åringens første scoring på Celtic Park. Odsonne Edouard doblet ledelsen midtveis i 2. omgang.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi skapte så mange gode sjanser. Vi utnyttet dem ikke godt nok, men etter det første kvarteret dominerte vi resten av kampen. Seieren burde vært litt større, men alt i alt var vi veldig gode i dag, sa manager Neil Lennon ifølge Celtics Twitter-konto.

Les også

«Moi» og Ajers Celtic vant ligacupfinalen mot erkerivalen Rangers

Ajer spilte hele kampen for Celtic.

Alfredo Morelos var i begivenhetenes sentrum på godt og vondt da Rangers slo Motherwell. Først fastsatte han resultatet med sitt 27. mål for sesongen, så ble han utvist med sitt annet gule kort for en ufin gest mot hjemmesupporterne under målfeiringen.

Colombianeren ble utvist fem ganger forrige sesong.

– Alfredo har gjort enorme framskritt, og dette var det første tilbakeslaget på lenge, sa Rangers-manager Steven Gerrard.

Nikola Katic scoret lagets første mål.

Les mer om

 1. Kristoffer Ajer
 2. Celtic FC
 3. Skotsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ajer ble matchvinner for Celtic

 2. FOTBALL

  «Moi» og Ajers Celtic vant ligacupfinalen mot erkerivalen Rangers

 3. FOTBALL

  Ajer og Celtic fortsatte knallsterk seiersrekke

 4. FOTBALL

  Ajer ler av trenerprofilens sammenligning

 5. FOTBALL

  «Moi» sendte Celtic til cupfinale - etterpå ble han hyllet

 6. FOTBALL

  Derbysmell for Ajer og Celtic etter tap mot Liverpool-legendens lag