Fotball

Malmö-tap mot problemlaget

Med Andreas Vindheim på banen i nitti minutter tapte Malmö mot laget de sliter mest med i Allsvenskan.

Andreas Vindheim spilte 90 minutter for Malmö. (arkivfoto) Foto: Digitalsport

  • Tore Strand

I forrige runde fikk Häcken bank av Gøteborg-rival IFK med hele 4-0. Mot et Malmö-lag som leverte en god prestasjon borte mot Celtic senest onsdag, spilte Häcken en solid kamp og sørget for en skikkelig Malmö-nedtur.

Häcken er laget Malmö ofte sliter med å ta poeng fra. Den siste seieren mot Gøteborg-laget kom i oktober 2011, og i sesongens første møte mellom de to lagene vant Häcken 3-0 på Swedbank Arena. For Malmö-trener Åge Hareide går forbannelsen lenger tilbake i tid. Også i sin tid som Helsingborg-trener slet han mot Häcken, et lag som bidro til at Helsingborg og Hareide i 1998 ikke lyktes med å vinne Allsvenskan.

Med Victor Yotun suspendert, ble Anton Tinnerholm valgt som venstreback, mens Andreas Vindheim kom inn på høyresiden i forsvar. Den tidligere Brann-spilleren leverte en solid kamp og bidro mye fremover på banen da Malmö yppet seg midt i andre omgang.

Vindheim var imidlertid uheldig da en Häcken-corner i det 70. minutt endte hos Martin Ericsson som satte ballen i mål mellom beinene til Vindheim.

— Vi var ikke på hugget i første omgang, men etter pause så det mye bedre ut. Men dessverre var det vi presterte ikke godt nok i dag. Nå skal vi bruke søndagen til restitusjon, og på mandag begynner vi for alvor forberedelsene til tirsdagens returoppgjør mot Celtic. Vi har vist at vi kan slå tilbake tidligere, og jeg er ikke redd for at vi ikke gjør det igjen, sa Hareide til svensk TV etter kampen.

  1. Les også

    Slik reagerer britiske aviser på Bergets utrolige Celtic-revansj

  2. Les også

    Celtic-legende slakter Hareides Malmö: – Pinlig og patetisk!

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Malmö FF