Fotball

Slik har det gått med de «norske» profilene som dro til Kina

De bøttet inn mål i Norge, så forsvant de til Kina. Sjekk oversikten!

Abderrazak Hamed-Allah var en stor suksess i Aalesund, og i sin første sesong i Kina bøttet han inn 22 mål på like mange kamper. Nå får han selskap i den kinesiske ligaen av Michael Barrantes (til høyre). Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Torsdag ble det klart at enda en spiller forsvinner fra norsk eliteserie til Kina. Aalesunds Michael Barrantes selges til Shanghai Shenxin dersom han består den medisinske testen. Fra før spiller tidligere Molde-spiss Daniel Chima Chukwu for klubben. Også Aalesunds Leke James kobles til Kina.

Den kinesiske superligaen ble dannet i 2004 og består i dag av 16 lag. Guangzhou Evergrande Taobao F.C. har vunnet serien fire år på rad.

Hva er det egentlig som får spillere til å dra til kinesisk fotball? Eventyr, javisst, men penger er også en sentral faktor. Vi har sett på hvordan det har gått med spillerne som gikk fra heltestatus i vesle Norge til store og ukjente Kina.

Davy Claude Angan

Davy Claude Angan. Foto: NTB scanpix

Etter å ha scoret 13 mål på 26 kamper for Molde i løpet av 2012-sesongen ble Angan solgt til Hangzhou Greentown for cirka 12 millioner kroner i januar 2013. Før dette spilte Angan i Lyn og Hønefoss.I 2013 scoret Angan 9 mål på 28 seriekamper. Året etter ble det 9 mål på 24 kamper. Så langt i årets sesong står Angan med ett mål på 12 kamper. Hangzhou ledes av franskmannen Philippe Troussier.

Chukwuma Akabueze «Bentley»

FRA BRANN: Foto: NTB scanpix

I februar 2013 ble det klart at Brann hadde solgt Bentley til Wuhan Zall. Ett år senere vendte nigerianeren tilbake til gamleklubben Odd etter å ha blitt enig med den kinesiske klubben om en sluttpakke.På sin ene sesong i Kina spilte Bentley 27 kamper, hvorav 14 som innbytter. Han scoret fire mål.

Abderrazak Hamed-Allah

FRA AAFK: Foto: NTB scanpix

Marokkaneren kom til Aalesund før 2013-sesongen etter innspill fra Harald Aabrekk. Han ble en stor suksess i AaFK, og i februar 2014 ble han solgt til Guangzhou R&F for drøyt 30 millioner kroner.Han innfridde forventningene og scoret 22 mål på 22 seriekamper i 2014, da laget ble ledet av svensken Sven-Göran Eriksson. Det endte med 3. plass i ligaen.

Så langt i år står marokkaneren med 3 mål på 9 kamper. Laget ledes nå av rumeneren Cosmin Contra.

Aaron Samuel

Aaron Samuel. Foto: NTB scanpix

Sommeren 2014 fikk Sarpsborg 08 rundt 12 millioner kroner fra Guangzhou R&F for den tidligere Vålerenga-spissen.I sin første Kina-sesong ble det 8 mål på 16 seriekamper (6 som innbytter). På åtte kamper så langt i år står han med 2 mål.

Daniel Chima Chukwu

Chukwu scoret 11 seriemål da Molde ble seriemester i 2014. Han hadde ett år igjen av kontrakten med MFK da Shanghai Shenxin la cirka 10 millioner kroner på bordet i januar i år.

På 12 kamper i år er det blitt 5 nettkjenninger.

Vidar Örn Kjartansson

Vidar Örn Kjartansson. Foto: NTB Scanpix

Islendingen scoret imponerende 25 mål på 29 kamper for Vålerenga i fjor og ble med det suveren toppscorer i norsk fotball. I januar ble det klart at VIF hadde akseptert et bud fra Jiangsu Sainty. Oslo-klubben skal ha fått i underkant av 20 millioner kroner.På 12 spilte seriekamper er det blitt 5 mål.

Abdurahim «Ibba» Laajab

Laajab banket inn 12 seriemål for Bodø/Glimt i 2014-sesongen. Ble rett før sesongstart solgt til Hebei China Fortune for rundt 6 millioner kroner. Klubben spiller på nivå to.

Spissen med fortid i Notodden, Mjøndalen, Strømmen, Vålerenga, Stabæk og Glimt er den eneste nordmannen i kinesisk fotball.

Ifølge Wikipedia har han scoret 1 mål på 6 kamper så langt.

Franck Boli

Franck Boli. Foto: NTB scanpix

Var Stabæks toppscorer i 2014 med 13 mål. Ble like før sesongstart solgt til Liaoning Whowin F.C. for et ukjent beløp, men det er blitt skrevet at Stabæk fikk et tosifret antall millioner inn på konto.Han er målløs på 654 spilte minutter i serien så langt (8 kamper).

 • Kilder: Soccerway.com, Wikipedia.org
 1. Les også

  Aalesund selger Barrantes til kinesisk fotball

 2. Les også

  Aalesund-profil kan bli solgt til Kina

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. SK Brann
 3. Odds BK
 4. Sarpsborg 08
 5. Molde FK
 6. Vålerenga Fotball
 7. Bodø/Glimt

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Chima Chukwu scoret i Kina      

 2. FOTBALL

  Tidligere Molde-spiller ferdig i Kina - kan bli klar for ny klubb i dag

 3. FOTBALL

  Hevder Solskjær-favoritt er aktuell for Molde-retur

 4. FOTBALL

  Chima Chukwu blir trolig presentert som Molde-spiller i dag

 5. FOTBALL

  Dette er Molde-spissens nye klubb i Kina

 6. FOTBALL

  Spissen venter på visum til Kina. Nå er han tilbake i Molde.