Riise: - Tårene triller mens jeg synes synd på meg selv

John Arne Riise forteller om tunge dager i India.

John Arne Riise har vært gjennom en tung tid i India. Her er han i aksjon for Delhi Dynamos mot Häcken i en treningskamp i Göteborg i september.
  • Daniel Røed-Johansen

John Arne Riise har bare spilt fire kamper for Delhi Dynamos i den indiske superligaen, men han har allerede rukket å kjenne på ensomheten.

I et innlegg på Riises blogg med tittelen «Ja, jeg gråter», fortalte han om en tilværelse i India som til tider er tung. Innlegget er senere mandag kveld blitt fjernet fra Riises blogg.

— Jeg skal innrømme at jeg gråter for meg selv av og til. Savnet av Louise, familie og venner er fryktelig stort. Følelsen av å ha noen rundt seg, skrev Riise i blogginlegget.

Riise beskev lagkameratene som «herlige gutter», men fortalte at dagene utenom trening består av mye alenetid på hotellrommet. Mannen med flest landskamper for det norske landslaget får ikke bevege seg utendørs uten sikkerhetsvakt på slep. Han fortalte at synet av slummen og fattigdommen utenfor gjør stort inntrykk på ham, men at han er imponert over gleden folk likevel viser.

Angrer ikke på India-valget

Den tidligere Liverpool-profilen er imidlertid klokkeklar på at han ikke angrer på at han dro til India, og at han vil gjøre sitt beste for å sette indisk fotball på kartet.

— Jeg følte bare for å dele litt av hverdagen. At det også er tunge dager for meg hvor tårene triller mens jeg syns synd på meg selv. Selv om fotballen går bra for meg og laget her nede, så er det normalt å ha tunge dager når man er så alene som jeg er nå og så langt borte fra mine nærmeste, skrev Riise i blogginnlegget.

Det har ikke vært noen drømmestart for Riise i Dehli Dynamos, men klubben ligger på 2. plass på tabellen, ett poeng bak Pune City og med én kamp til gode.

Åpnet for Betsson-pause

Indian Super League går fra oktober til desember og har deretter en flere måneder lang pause. Det gjør at Riise har åpnet for en retur til Aalesund i januar gjennom et låneopphold.

Riise har lenge hatt et svært anstrengt forhold til Aalesund, men han og klubbens ledelse begravde stridsøksen etter at lillebror Bjørn Helge Riise meldte overgang til klubben tidligere i sommer. Riise beklaget til klubbledelsen.

— Vi vil sette oss ned og prate med ham om det. Det kunne i aller høyeste grad vært en god sak for AaFK. Det er noen utfordringer rundt dette, men utfordringer er til for å løses. Vi får ta en prat med John Arne og se om ting faller på plass, sa Aalesund-direktør Henrik Hoff til Aftenposten i juli.

Riises avtale med bettingselskapet Betsson kan imidlertid stoppe et Aalesund-opphold fra å bli en realitet. Betsson er en konkurrent til Norsk Tipping, som sponser norsk fotball, og ledelsen i Norges Fotballforbund har vært klare på at 34-åringen er uaktuell for landslaget så lenge han representerer selskapet.

I august åpnet imidlertid Riise for å ta en pause fra samarbeidet med Betsson.

– Dette er gode nyheter. Jeg tror alle blir fascinert av hans ønske om å komme tilbake til norsk fotball. Vi gjorde en juridisk betraktning av mulighetene etter en samtale med Aalesund en stund tilbake, og alle har lyst til å få det til. Han har tydeligvis lyst til å få det til, og da er jeg sikker på at vi får det til, uttalte generalsekretær i NFF Kjetil Siem da.