Odd og Strømsgodset enkelt videre i Europaligaen

Odd spilte 0-0, mens Godset satte 1-0 på overtid.

GREIT VIDERE: Odd forsvarte inn 3-0-ledelsen fra første møte og gikk greit videre i i kvalikkampen Europaligaen. Her er Odds Espen Ruud (t.v) og Sheriff Tiraspols Juninho Potiguar under kveldens kamp.

Odd hadde ingen problemer med å forsvare 3-0-ledelsen fra bortekampen mot Sheriff Tiraspol i europaligakvalifiseringen torsdag. Det ble målløst i Skien.

Les også

Tynn suppe da Rosenborg tok seg videre i Europa League

Det ble en lite underholdende kamp uten det helt store spillet. Odd ble til tider spilt lavt, men gjestene hadde verken evnen eller viljen som skulle til for å gjøre det vanskelig for Odd-målvakten Sondre Rossbach.

Odd-forsvaret skapte derimot en del farlige situasjoner for seg selv ved å miste ballen i oppspillsfasen, men Sheriff-spillerne var ikke noen stor trussel selv når de kom seg innenfor 16-meteren.

— Følte meg trygg

Utover i annen omgang sank tempoet, og hjemmelaget virket mer og mer fornøyd med å avansere til 2. kvalifiseringsrunde. Lagets satset ikke helhjertet nok da det fikk muligheter til kontringer.

– Jeg følte meg trygg på avansement litt ute i annen omgang. Det var godt å kunne spare Occean, Bentley og Samuelsen mot slutten. Vi slo ut stjernespillerne til Sheriff. Våre spillerne jobbet steinhardt for hverandre, og det er godt å se, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

Odd møter irske Shamrock Rovers i 2. runde. Første kamp spilles torsdag 16. juli. Arne Sandstø har sett det irske laget i aksjon, og han sier det er et lag som spiller med hjertet utenpå drakten.

Bugge Pettersen god da Godset vant

Espen Bugge Pettersen storspilte da Strømsgodset vant 1-0 over Partizani Tirana på bortebanene og sikret avansement i europaligakvalifiseringen med 4-1 sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen, og stolt av guttene, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen tilDrammens Tidende.

Kampbildet ble som «BP» hadde sett for seg på forhånd. Hjemmelaget måtte ha mål og satte et betydelig press på Strømsgodset fra første spark på ballen i Albanias hovedstad.

Heldigvis for Godset har laget en rutinert mann mellom stengene. Partizani var, spesielt i første omgang, farlig frempå ved flere anledninger. Men Espen Bugge Pettersen sto fram som en matchvinner og reddet det som kom.

Mens frustrerte Partizani-spillere etter hvert innså at de ikke klarte å overvinne Bugge Pettersen og Godset, løp Gustav Wikheim og Petter Vaagan Moen i angrep fem minutter på overtid. Det endte med at sistnevnte fikk drømmetreff og satte ballen i krysset.

– Store steg

Drammenserne kunne dermed juble for et godt resultat på bortebane, og ikke minst avansement i kvalifiseringen.

– Vi har tatt store steg i Europa. Måten vi løste kampplanen på i dag er fantastisk, påpeker Ingebretsen.

Motstander i neste runde blir Mlada Boleslav fra Tsjekkia.

(©NTB)