Fotball

Viking vil forsterke – får ikke kjøpe

Viking har planer om å hente nye spillere i sommer, men fotballforbundet nekter dem å betale for spillerne.

Bjarne Berntsen og Viking jobber med spillerlogistikken hele tiden. I sommer kan det bli flere endringer i stallen. Men Viking får ikke kjøpe spillere. De må hente gratis og først frigi lønnsmidler før nye spillere kan presenteres.
  • Kjetil Flygind

Derfor må noen ut av Bjarne Berntsens Viking-tropp før nye kan komme inn.
Viking, som fortsatt er i gul sone økonomisk hos Norges Fotballforbund (NFF), har fått økt sitt lønnsbudsjett fra 15 til 16,4 millioner kroner allerede i år.

Klubblisensnemnda i NFF innvilget Vikings søknad. Men nå er det ikke mer å gå på. Klubben får ikke kjøpe spillere. Og skal nye hentes gratis, må det være lønnsmidler til det.

Da må noen ut.

– Det er ikke unaturlig at det kommer endringer hvis det er mulig å få til. Vi har klare begrensninger med tanke på den økonomiske situasjonen vi er i. Det er viktig å være klar over slik at vi ikke har urealistiske forventninger, sier Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

Les også

NFF nekter Viking å betale ut bonuser

Varsler endringer

Viking må være i gul sone også ved neste rapporteringsrunde, 30. juni, for å kunne begynne å handle igjen.

Men resultatet blir ikke klart før overgangsvinduet er stengt.

– Det vil alltid være nyttig med påfyll av kvalitet i stallen. Og jeg tror nok at det skjer noe i sommer. Det er sjelden det går et sommervindu uten at det skjer noe, sier Berntsen, som i går overvar G19-landslagets treningskamp mot Strømsgodset – med Usain Bolt på laget.

– Det viktigste for oss i trenerteamet er å jobbe med dem vi har i stallen. Å gjøre de bedre individuelt og som lag, at vi ser at det er utvikling. Vi har sett at vi er i stand til å kjempe om en opprykksplass med den stallen vi har, det er det viktig. Vi kan drømme og håpe om nye spillere, men vi må ha fokus på dem som er her nå og prøve å gjøre de bedre, poengterer Berntsen.

Les også

FC København henter Viking-trener

Viking har fått en god start på sesongen. For å sikre opprykket kan det bli flere endringer i stallen i sommer.

Går mot Ryerson-salg

Julian Ryerson kan fort bli førstemann ut dørene på SR-Bank Arena i sommer. Lyngdølen, med et halvt år igjen av kontrakten, ønsker seg til utlandet. Noe han har gitt klart uttrykk for.

Og Berntsen sier klubben ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for det, så lenge Viking sitter igjen med en fornuftig sum for U21-landslagsspilleren.

Foreløpig er det ikke noe konkret bud inne på Ryerson.

– Det kan være aktuelt at andre spillere får muligheten til å gå også. Noen spiller mye, andre lite, noen er stort sett ikke i troppen. Det er en kabal, sier Berntsen.

Også Leo Østigård, som er på lån fra Molde, kan forsvinne i sommer. Molde kan kalle ham tilbake, men han kan også bli solgt. Han skal spille G19-EM senere i sommer, noe som er et utmerket utstillingsvindu. Ellers tyder det meste på at midtbanespiller Tore Sørås' dager i mørkeblått er talte. Han fikk beskjed før sesongen om at han ikke er med i planene videre.

For å nevne noen.

Les også

Sandnes Ulf i rød sone – Viking gjør byks

Julian Ryerson er trolig tapt for Viking.

Fra 24 til 18

Stallen Bjarne Berntsen råder over er for stor. Den teller 24 spillere (inkludert langtidsskadede Kristian Novak). Berntsen ønsker seg en stall med 18 etablerte spillere på det nivået klubben til enhver tid befinner seg på.

I tillegg kan to spillere i troppen være unge gutter på vei opp. Resten ønsker han skal være unggutter fra egen junioravdeling som kan være med og hospitere på A-lagets treninger.

Antall nye han ønsker seg inn og i hvilke posisjoner, vil han ikke kommentere. Han ønsker ikke å skape uro i troppen ved å bidra til spekulasjoner.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Viking FK
  3. OBOS-ligaen