Fotball

Real Madrid-sjefene anbefalte Ødegaard

Per Mathias Høgmo møtte Ancelotti og Zidane før landslagsuttaket.

 • Erli Berg Daneshmand

Ødegaard har fremdeles ikke fått sjansen for Real Madrids A-lag og startet på benken forrige gang Real Madrid Castilla var i aksjon på nivå tre i Spania. Likevel var han selvskreven i 24-mannstroppen. I likhet med tidligere ble hans navn lest opp helt til slutt av Høgmo, som ikke er bekymret for stortalentets treningshverdag.

– Vi har besøkt mange spillere i den fasen vi har hatt bak oss. Vi så Martin trene og så ham i 30 minutter i kamp på søndag. Jeg hadde et godt møte med Ancelotti og Zidane. Det var gledelig å registrere at de er på samme linje som oss. De har stor tro på Martin og har lagt et løp for at han skal utvikle seg videre, sa Høgmo på tirsdagens pressekonferanse.Landslagstreneren kunne også fortelle at Ødegaard trener fire ganger i uka med Real Madrids stjernegalleri på A-laget, mens han to ganger i uka trener med Castilla.

Les også

John Arne Riise reagerer på Høgmos Parr-varking

Moa tilbake

Den største overraskelsen var kanskje at Mohammed Abdellaoue er tilbake på landslaget.

– Moa var en av mange som gjorde en god kamp mot Tsjekkia for nøyaktig ett år siden. Han har vært ute med skade, men er på tur inn på laget igjen. Han er en rutinert spiller som vet hva dette handler om, sa Høgmo.

– Det er en tropp med mye entusiasme. Det er mye teknikk, og det speiler hvordan vi vil spille fotball.

Førstkommende mandag reiser samtlige spillere til Marbella for å forberede seg til kampen mot Kroatia. Der venter en knapp uke med trening før turen går til Zagreb.

– Vi har brukt mye ressurser på å legge til rette for en god samling i Marbella. Vi gleder oss til å møte Kroatia. De er en krevende motstander, men vi er godt forberedt.

Hele troppen

Målvakter: Sten Grytebust (Aalesund), André Hansen (Rosenborg), Ørjan Håskjold Nyland (Molde).

Utespillere: Tom Høgli (FC København), Jone Samuelsen (Odd), Mohammed Abdellaoue (Stuttgart), Alexander Tettey (Norwich), Tore Reginiussen (Rosenborg), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Vegard Forren (Molde), Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), Even Hovland (Nürnberg), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Anders Konradsen (Rennes), Harmeet Singh (Molde), Stefan Johansen (Celtic), Vegar Eggen Hedenstad (Eintracht Braunschweig), Martin Linnes (Molde), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Markus Henriksen (Alkmaar), Valon Berisha (Salzburg), Håvard Nielsen (Eintracht Braunschweig), Mats Møller Dæhli (Freiburg), Martin Ødegaard (Real Madrid).

 1. Les også

  King håper å rekke Kroatia-kampen

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ødegaard tatt ut i landslagstroppen

 2. FOTBALL

  André Hansen: – Skulle gjerne hatt med meg flere RBKere på landslaget

 3. FOTBALL

  Høgmo: – Ødegaard tar stadig nye steg

 4. FOTBALL

  Helland roser Høgmo for et godt uttak

 5. FOTBALL

  Forren: - Artig med Eikrem tilbake på landslaget

 6. FOTBALL

  Martin Ødegaard ble historisk da Norge ble utklasset