Fotball

- Tottenham-keeper Lloris kan havne i Manchester United

En overgang kan sette i gang en europeisk keeperkarusell.

KAN FORSVINNE: En skuffet Tottenham-keeper Hugo Lloris etter at laget tapte borte mot Manchester United tidligere i år.
  • Reidar Løfaldli

Hugo Lloris signerte en femårskontrakt med Tottenham sist sommer, men skal nå ønske seg vekk fra klubben, skal vi tro den vanligvis seriøse engelske avisen The Guardian.

Den franske landslagskeeperen skal være frustrert over at Tottenham heller ikke i år ser ut til å kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

Spurs spilte sin eneste sesong i det gjeveste selskapet i 2010/11-sesongen, og kom da helt til kvartfinalen, hvor Real Madrid ble for sterke for et mannskap som blant annet inneholdt spillere som Gareth Bale, Luka Modric og Rafael van der Vaart.

Mesterligahåpet svinner

Lloris kom til London-klubben fra Lyon sommeren 2012, men har fortsatt ikke fått spille i den gjeveste klubbturneringen med sin klubb. 28-åringen spilte i Champions League i alle sine fire sesonger hos Lyon.

Nå ser keeperen altså sjansen for en topp fire-plassering i årets Premier League svinne hen for tredje sesong på rad. Tottenham ligger sju poeng bak Manchester City med fem kamper igjen å spille.

Les også

Tottenham-legende holdt på å miste beinet

Selv om Lloris har en lang kontrakt med klubben, og Tottenham-leder Daniel Levy er kjent som en knallhard mann i forhandlinger, mener avisen at det uansett kan gå mot at keeperen forlater White Hart Lane. Også spillere som Modric og Bale forlot i sin tid Spurs til tross for at de var under langtidskontrakter.

London-klubben har imidlertid en solid erstatter for Lloris i sin stall allerede, i Michel Vorm. Vorm var tredjekeeper for Nederland under fjorårets VM, og kom til Tottenham fra Swansea i fjor sommer.

— Foretrekker England

En Lloris-exit kan sette i gang en skikkelig keeperkarusell i fotball-Europa. The Guardian mener å vite at Lloris vil foretrekke å bli i Premier League.

Det betyr at en overgang til Manchester United kan være nærliggende. United-keeper David de Gea skal være sterkt ønsket i Real Madrid, som erstatter for veteranen Iker Casillas.

Les også

Hevder United-keeperen har sagt ja til Real Madrid

Men også hardtsatsende Paris Saint-Germain kan være ute etter et større keepernavn enn sin nåværende sisteskanse Salvatore Sirigu.

PSG, som er noe hemmet på transfermarkedet av de nye «financial fair play»-reglene, skal være interessert i Lloris, men den franske klubben har også øynene åpne for Chelseas Petr Cech, som i år har måttet spille andrefiolin bak Thibaut Courtois på Stamford Bridge. Også Arsenal skal være interessert i Cech.

Les også

  1. Ny Kane-scoring og flaksetreff for Eriksen

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Manchester United
  4. Paris Saint-Germain
  5. Olympique Lyon