Små sjanser for at Leciejewski spiller mot Mjøndalen

En særdeles støl Brann-keeper sto over lørdagens treningsøkt.

SKADET: Piotr Leciejewski må høyst sannsynlig stå over den første kvalikkampen mot Mjøndalen. FOTO: Eskil Wie

BRANN STADION (bt.no): — Vi har et lite håp om at han skal rekke kampen, men det er ørlite, sier Branns lege Knut Fjeldsgaard.

Mannen han omtaler er Branns keeper Piotr Leciejewski, som tidligere denne uken pådro seg en kink i ryggen på trening.

Dagen før den første av de to kvalikkampene mot Mjøndalen, har den polske keeperen fortsatt store smerter. Da resten av Brann-spillerne løp ut på Nymark-gresset for å gjennomføre siste del av lørdagens treningsøkt, forlot en særdeles støl Leciejewski Stadion med jakkehetten dradd over hodet. Lydene han laget da han satte seg i bilen, var alt annet enn lovende før den viktige kampen.

— Piotr følte seg bedre i dag, men han var ikke i stand til å trene. Han klarer å reise seg ordentlig opp og har blitt bedre på kort tid, så det er derfor vi har et lite håp, sier Fjeldsgaard.

- En tøff mann

Trener Rikard Norling har det samme håpet og ønsket derfor ikke å si mye om hvem som skal stå i mål mot Mjøndalen.

Men om et mirakel ikke skulle i skje over natten, blir det Branns trofaste annenkeeper Øystein Øvretveit (20) som skal få ansvaret for å stoppe Mjøndalens skuddforsøk.

Øystein Øvretveit blir trolig Branns mann mellom stengene mot Mjøndalen.

20-åringen fra Sotra har siden Leciejewski forlot treningsfeltet med ryggsmerter vært forberedt på å spille.— Piotr er en tøff mann. Plutselig møter han til kamp i morgen og sier at han er klar. Det har skjedd før, det, sier Øvretveit, og legger til:

Spenning

— Hvis det blir jeg som står, så er jeg klar, sier Øvretveit.

Han innrømmer at han har vært litt ekstra spent de siste dagene.

— Det har jo jo vært litt mer spenning, men jeg forbereder meg jo alltid på å spille, sier han.

- Hvordan blir det å stå i det som kanskje er årets viktigste kamp?

— Først og fremst blir det veldig gøy. Det er jo dette jeg trener mor hver dag, sier Øvretveit.

Karadas og Jonsson friskmeldt

Tilbake på treningsfeltet var Azar Karadas og Markus Jonsson, som begge er friskmeldt til søndagens oppgjør. Det er ikke Jonas Grønner og Kristoffer Barmen, som begge trolig er ferdig for sesongen.

— Det går bra med Barmen, men han kan jo ikke heade en ball, og da blir det vanskelig å spille fotball. Jeg tviler på om både han og Jonas blir klar til kampen i midtuken heller, sier Fjeldsgaard.

Dermed åpner det seg muligheter for en startplass for Kasper Skaanes, som både i treningskampen mot Fana og i innhoppet mot Haugesund briljerte i en rolle mer sentralt i banen.

— Kasper er høyaktuell for å starte i den posisjonen, sier Norling, som har latt seg imponere av 19-åringens i det siste, særlig som sentral midtbanespiller.

— Jo mer jeg lærer spillerne å kjenne, desto bedre finner jeg ut hva som er deres sterke og svake sider. Kaspers kvaliteter passer bra i den midtbanerollen, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering