Molde kan sikre seg 50 millioner kroner i kveld

Men Skullerud vil ha minst mulig fokus på den mulige millionutbetalingen.

GODT FORBEREDT: Molde-trener Tor Ole Skullerud vil ikke fokusere på økonomien i en eventuell kvalifisering før returkampen.
  • Jan H. Indbjør

MOLDE (rbnett.no): Pengegevinsten for gruppespillplass i en av europaligaene er ikke blant Molde-trener Tor Ole Skulleruds momenter for å motivere spillerne foran tirsdagskveldens kamp mot Dinamo Zagreb.

– Det hjelper ingen å henge disse tallene opp på veggen. Vi må sette sammen en god spilleplan og gjøre en god prestasjon, det er det dette dreier seg om for oss, sier MFK-treneren til Romsdals Budstikke.

Mulig storgevinst

Spill i Europa handler om store milliongevinster for lagene som når gruppespill, klart mest for plass i Mesterligaen. Men også gruppespillet i Europaligaen er attraktivt, både økonomisk og sportslig.

Går Molde videre, er de minst sikret plass i gruppespillet i europaligaen. Det gir garanterte inntekter på nesten 22 millioner kroner fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

I tillegg vil de få hele 27 millioner kroner fra UEFA for å ha røket ut ved siste hinder i mesterligakvalifiseringen, skriver NTB basert på tall hentet inn fra VG.

Mesterliga gir 126 millioner

Skulle de ta seg hele veien til mesterligaen, er klubben sikret utrolige 126 millioner kroner bare i premiepenger.

Hver seier i gruppespillet gir en bonus på 13,5 millioner, mens en uavgjort gir 4,5 millioner i kassa.

Les også

Henger opp nett foran bortesupporterne på Aker Stadion

Dersom MFK har slått Dinamo Zagreb sammenlagt etter kampen tirsdag kveld, vil laget allerede være sikret en plass i Europaligaen, selv med tap i «playoff-runden» til Mesterligaen.

Dersom kroatene trekker det lengste strået på Aker stadion, vil MFK likevel få spille om en plass i Europaligaen.

Ingen sovepute

Molde fikk med seg 1-1 fra kampen i Zagreb, men det gir likevel ikke særlig slingringsmonn.

– Mot lag på dette nivået handler det uansett om å forsvare seg godt. Det handler om å flytte beina raskt. Når den delen er på plass, må vi bruke mulighetene godt selv. Vi skal ikke være mindre opptatt av det, lover Skullerud.