Fotball

Rosenborg følger Lyon-Ulrik (19)

Har hatt følere ute mot stortalentet fra Tromsø.

FØLGES TETT: Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Arsenal i London.
 • Lars Eidissen

Etter hva iTromsø kjenner til har Rosenborg i sommer forhørt seg om situasjonen til Ulrik Yttergård Jenssen, mens 19-åringen i sommer har fått prøve seg i treningskamper for den franske storklubben mot lag som PSV Eindhoven og Arsenal.

— Det kan hende vi har vært, men siden jeg begynte i jobben (i mars, journ.anm.) har jeg sikkert forhørt meg om situasjonen til 50 spillere, sier sportslig leder i Rosenborg Stig Inge Bjørnebye og legger til:

— Det ville vært tjenesteforsømmelse av Rosenborg å ikke ha oversikt over han. Vi følger alt av norske ungdomslandslagsspillere, og det regner jeg med at alle norske klubber gjør.

- Hvilket inntrykk har du av Ulrik Yttergård Jenssen som fotballspiller?

— Han er spennende midtstoppertype. Vi ser både på ungdomslandskamper og utviklingen i Frankrike. Det er artig å se at han får prøvd seg litt med A-lag. Samtidig vet vi at det er et stykke opp fra der han er nå til fast spill i fransk toppserie, svarer Bjørnebye.

Les også

Slik vil "Gutan" gjenreise æren

Lånes neppe ut

Tross spilletid i oppkjøringen er det beintøff konkurranse om plass i A-lagstroppen til Lyon, og Ulrik Yttergård Jenssen har fortsatt ikke fått en A-lagskontrakt med den franske gigantklubben.

Likevel vil ikke Lyon låne nordmannen ut, ifølge agent Kent Karlsen.

-De mener at han har best å være i Lyon og spille for reservelaget der. Det har de hatt god erfaring med for en rekke spillere som spiller for A-laget deres nå, sier Karlsen og utdyper:

— Alexandre Lacazette, som i dag er ettertraktet hos storklubber i hele Europa, spilte nærmere 70 kamper for B-laget. Det er mange spillere som har tatt steget fra et par sesonger i CFA-ligaen (4. nivå i Frankrike).

Les også

Bruttern: - Er vi opp mot vårt beste, kan vi slå dem

TIL holder døren åpen

Skulle Lyons holdning til et utlån endre seg i løpet av kort tid, blir det likevel neppe noen konkret henvendelse fra Rosenborg i dette vinduet, tross trøndernes avansement til Europa League i går kveld.

— Hvis vi beholder troppen slik den er i dag kommer det ingen inn, sier Bjørnebye.

I Ulrik Yttergård Jenssens moderklubb TIL er man mer positiv til en eventuell kortsiktig avtale i høst, selv om det per i dag virker urealistisk fra Lyon og Jenssens side. Med overgangen til Thomas Drage til Sogndal i går har klubben fått frigjort lønnsmidler som trolig kan brukes til å forsterke spillertroppen i høst.

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL vil ikke utelukke at klubben gjør et forsøk på å hente Jenssen hjem på lån.

— Vi vil alltid sondere markedet og behov kontinuerlig.Du kan ha en liste over spillere, men du er avhengig av at de er tilgjengelig hvis mulighetsrommet for å hente noen dukker opp.

Ulrik Yttergård Jenssen selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar fredag.

Les også

 1. Tromsø slipper Sogndal-aktuelle Drage gratis

 2. Lyon ønsker ikke å låne ut Yttergård Jenssen

 3. Pappaen flyttet med Brian (17) til Tyskland

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Ulrik Yttergård Jenssen
 3. Olympique Lyon
 4. Rosenborg BK
 5. Tromsø IL