De Lanlay ut mot hetsen: - De ville neppe sagt det til meg på gata

Yann-Erik de Lanlay synes enkelte supportere har gått for langt.

svp://30856?view=adressa

Se pressekonferansen i videovinduet over.

TRONDHEIM (Aftenbladet): Det har ikke manglet på skjellsord og negative karakteristikker Yann-Erik de Lanlay har måtte tåle etter at Rosenborg-overgangen ble kjent, fredag ettermiddag. Han er blitt beskyldt for å svikte både Viking og supporterne. Judas har han også fått slengt etter seg. Spesielt i sosiale medier har 23-åringen fått gjennomgå.

- Akkurat nå er jeg glad for å være Rosenborg-spiller, sier Yann-Erik de Lanlay. Her poserer han for klubbens premieskap etter pressekonferansen.

— Jeg visste ikke at det var en funksjon på Facebook som hindrer ukjente i å sende privatmeldinger til meg. Det skulle jeg visst om før fredag, for jeg har fått mye dritt, sier De Lanlay til Aftenbladet.

Les også

Slik reagerer RBKs trener på hetsingen av de Lanlay

Har ligget lavt

Etter at overgangen ble kjent har han bevisst ligget lavt og ikke uttalt seg til media, men mandag kveld tok han endelig bladet fra munnen. Etter at den medisinske legesjekken var unnagjort og alle papirene var signert, ble han presentert som Rosenborg-spiller på den berømte "Brakka" til trønderklubben.

Når Aftenbladet snakker med De Lanlay virker han lettet over at overgangen er i boks. Humøret er som vanlig bra, han svarer reflekter, men virker likevel litt preget av valget han har tatt.

— Det er trist å forlate Viking. Jeg har bodd i Stavanger siden jeg var fem år gammel og spilt i Viking siden jeg var 14 år. Derfor har de siste dagene vært litt følelsesladet. Dette er et stort steg for meg personlig og jeg kjenner litt på det, sier han.

Les også

RBK betaler for de Lanlay på egen hånd

Han har forsøkt å ikke lese for mye om hva folk mener om klubbvalget hans, men enkelte overskrifter i nattavisene har han ikke klart å styre unna.

— Jeg forstår reaksjonen, men ikke ordbruken. Det blir litt for dumt. De kan vise følelser, men trenger ikke bruke slike ord, sier den ferske RBK-spilleren.

- Blir du lei deg når folk hetser deg ved å sende private meldinger på Facebook?

— Nei. Hadde jeg møtt personen på gata ville han neppe våget å si noe til meg, men det er slik mobbing foregår på internett, sier han.

Ville ikke bli Bosman

Kantspilleren har alltid vært veldig klar på at han ønsket at Viking skulle få betalt for ham den dagen han forlot klubben. Derfor signerte han etter 2013-sesongen en ny treårskontrakt med klubben. Drøyt halvannet år senere sitter Viking igjen med om lag 6 millioner kroner og betydelige rettigheter ved et eventuelt videresalg til en utenlandsk klubb.

Yann-Erik de Lanlay (midten) ble mandag presentert som Rosenborg-spiller. Med seg hadde han RBK-trener Kåre Ingebrigtsen (til venstre) og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye (til høyre).

— Jeg hadde ikke behov for å sitte igjen som Bosman-spiller og derfor er jeg glad for at de får betalt for meg, sier han. - Skulle du ønske det heller var en utenlandsk klubb som kjøpte deg?

— Jeg har en drøm om å spille i utlandet, men akkurat nå er jeg glad for å være Rosenborg-spiller.

Ingebrigtsen viktig

Han begrunner klubbvalget med at han trengte et miljøskifte for å få fart på karrieren. I tillegg var det viktig for ham å spille for en klubb som kjemper om titler, og ikke minst har store ambisjoner i Europa. Det at Kåre Ingebrigtsen er hovedtrener i klubben betyr også mye.

De to hadde et godt samarbeid da Ingebrigtsen var assistenttrener i Viking.

— Summen av veldig mange faktorer gjør at jeg mener dette er et riktig valg for meg. Samtidig er det lettere for meg å forlate Viking når de ligger så høyt oppe sportslig og har så mange talenter som kan gjøre en god jobb i framtiden, sier han.

Forlangte ikke å bli solgt

Da nyheten ble kjent uttalte Viking-ledelsen at De Lanlay selv hadde kommet med et sterkt ønske om å få forlate klubben.

- Presset du fram en overgang?

— Det kommer an hva du mener med presset. Jeg så til Viking at hvis de ble enige om overgangssum så ville jeg dra, sier De Lanlay.

- Hva hadde du gjort om Rosenborgs bud ikke var godt nok for Viking?

— Da hadde jeg spilt videre i Viking. Jeg er ikke en slik type som lager problemer. Jeg hadde ikke tatt en Tévez og satt meg på benken og nektet å spille, sier han.

Fortsatt Viking-gutt

Da Viking offentliggjorde overgangen gjennom en pressemelding på hjemmesiden sin fredag, ble De Lanlay sitert på at han fortsatt anser seg for å være en Viking-gutt, og at klubben alltid kommer til å ha en spesielt plass i hjertet hans.

Les også

Thorstvedt reagerer på de Lanlays utspill: - Litt drøyt

Han har fått med seg at enkelte supportere tok uttalelsene ille opp.

— Er du fortsatt en Viking-gutt?

— Ja, jeg vil fortsatt si jeg er Viking-gutt, og jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke skal få lov til å være det. Jeg forstår at folk blir provosert, men jeg er fra Stavanger og har fulgt klubben siden jeg var liten. Jeg er veldig glad i klubben og har sterke følelser for den, men nå trengte jeg et miljøskifte.

svp://30856?view=adressa

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk