Åsen: - Jeg har brent det som er av sjanser

Før assisten mot Rosenborg hadde Gjermund Åsen (24) spilt ti kamper uten målpoeng. Nå skal han bidra i samtlige kamper.

MER Å BY PÅ: Gjermund Åsen lover flere scoringer og mer moro fra han utover høsten.

ALFHEIM: Åsen innledet TIL-karrieren med tre mål og to målgivende på sesongens åtte første kamper.

Men så sa det stopp.

Ti kamper spilte trønderen uten mål eller målgivende før corneren som førte til 1-0 hjemme i 1-1-kampen mot Rosenborg sist serierunde.

– Det har rett og slett vært syltynt på den fronten i det siste. Jeg har brent alt som er av sjanser, så det har vært veldig dårlig rett og slett. Det som er positivt er den energien vi fikk fra publikum sist. En ganske god hjemmekamp mot et bra lag er noe vi tar med oss videre, sier Åsen.

– Press

Samtidig er ikke Åsen redd for å legge mer press på seg selv.

– Jeg liker å være delaktig i det offensive, og jeg legger det presset på meg selv. Jeg tør å si at jeg skal bidra med mål og målpoeng slik at vi berger plassen. Jeg er ikke redd for å si det.

Og skal man tro Åsen, kan det bli mye moro fra den offensive midtbanespilleren mot slutten.

– Jeg har ikke satt meg et spesifikt mål om hvor mye jeg skal bidra med, men jeg setter høye krav til meg selv og har som mål at jeg skal ha minimum ett målpoeng hver kamp, så får vi se hva det blir til. Du ser nå, jeg står igjen på treningen og terper avslutninger. Jeg skal begynne å sette sjanser og skape flere sjanser, sier 24-åringen.

Les også

Åsens perfekte Rosenborg-statistikk holdt seg

– Knokkelkamp

Han tror trepoengeren kommer allerede i bunnkampen hjemme mot Mjøndalen førstkommende søndag.

– Det blir en knokkelkamp. Mjøndalen er ikke et enkelt lag å møte og det blir vanskelig, men på Alfheim var vi ganske gode sist og vi skal vinne denne kampen.

Han mener fire seiere må til på de åtte siste kampene for å berge plassen.

– Man er aldri helt trygg, men fire seiere tror jeg skal holde. Jeg har sett et par regnestykker i media og der var vi satt opp med null poeng mot Rosenborg, så vi er i rute sånn sett.

Landslagsdrøm

Landslagspausen mener Åsen kom ubeleilig for et «Gutan»-lag i form. Samtidig kjenner trønderen på drømmen om selv å bidra for A-landslaget en dag.

– Det var veldig artig å se Norge. Kanskje er de ikke så dårlig som folk skal ha det til. Når du ser slike scener som i går, så er det klart at du har en drøm om å være med der en dag, men da må man levere over tid, det må trenes bra og man må være skadefri og levere. Det er en totalpakke. Men noe mål om det har jeg ikke. Jeg har ett mål; å berge plassen med Tromsø, sier Gjermund Åsen.

Lars Petter Andressen ledet gårsdagens TIL-trening og vurderer Åsen slik:

– Han gjorde en veldig god kamp mot Rosenborg, og det var synd han fikk en smell vi ikke fikk brukt ham lenger. Gjermund er en av dem som helt sikkert blir viktig utover i sesongen, men jeg synes det er mange som ser ut til å være i bra slag på trening, sier Andressen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk