Benítez om Ødegaard: - Vi må være tålmodige

Endelig får 16-åringen spilletid igjen.

Her er Martin Ødegaard på plass i Oslo.

NYDALEN (Aftenposten): — Martin er en ung spiller, og han er talentfull. Vi skal utvikle og forbedre ham for fremtiden. Og han vil spille i morgen. Jeg vet ikke hvor mye, men han vil spille, det er sikkert. Jeg har stor tro på ham. Vi må være tålmodige. Vi må skjønne det, han må skjønne det, og dere må skjønne det, sa Benitez om Martin Ødegaard da han holdt en svært kort pressekonferanse like etter ankomst til Norge.

Dermed får Ødegaard sin første kamp for Real Madrid siden han startet mot Roma 18. juli.

Rafael Benítez var i godt humør på pressekonferansen lørdag.

Real Madrid har ennå ikke tatt en avgjørelse omkring 16-åringens fremtid i klubben – om det blir spill med B-laget, Castilla, også neste år, eller om han lånes ut til en annen klubb for mer førstelagsfotball.— Vi må se hva som er best for ham. Om det er med Castilla eller om det er et utlån, det må vi analysere nøye. Vi prøver å gjøre ham bedre for hver dag, sier Benítez som kaller Ødegaard for en «clever lad» som virker å takle all oppmerksomheten veldig godt.

Ronaldo trolig klar neste uke

Tidligere i dag ble det bekreftet at Real Madrid forlot Spania uten enkelte av lagets aller største stjerner: Karim Benzema, Sergio Ramos og selveste Cristiano Ronaldo. På grunn av skader mister de kampen mot Vålerenga, som er sesongoppkjøringens aller siste treningskamp.

— Cristiano (Ronaldo, journ. anm.) jobber med fysioene. Trolig vil han være klar neste uke.

Real Madrid åpner La Liga borte mot Sporting de Gijón søndag 23. august, og dermed ser det ut til at Ronaldo er i rute med tanke på å rekke den kampen.

Skryter av Vålerenga

Med på flyet til Oslo var uansett Gareth Bale, James Rodríguez, Toni Kroos, Luka Modric, Isco og så klart vår egen Martin Ødegaard – som før avreise ga tommel opp til Real Madrids Twitter-konto. Også klubbpresident Florentino Pérez har tatt turen til Oslo for å overvære morgendagens kamp på Ullevaal.

Real Madrid har tidligere i sesongoppkjøringen møtt store lag som Bayern München, Roma, Manchester City og AC Milan. I morgen venter lille Vålerenga, men Benítez synes ikke det er noe problem og tror heller ikke at det blir noen lett kamp på Ullevaal.

— Vålerenga har gjort det veldig bra i ligaen så langt, og er et godt lag som er i god form akkurat nå.

Real Madrid-stjernene landet på Gardermoen kl. 18.30, og ble deretter skysset rett til hotellet i Nydalen, hvor trener Rafael Benítez holdt pressekonferanse.

Ventet på stjernene

Søskenbarna Jonas Omland Aarvik (11) (til venstre) og Jostein Omland Leifsen (6) ventet spent på Real Madrid-spillerne utenfor SAS-hotellet i Nydalen.

Området rundt Radisson-hotellet i Nydalen ble sperret av før Real Madrid-stjernene ankom, men søskenbarna Jonas Omland Aarvik (11) og Jostein Omland Leifsen (6) håpet likevel å få et glimt at stjernene.— Vi håper jo på autograf og bilde, sier 11 år gamle Jonas Omand Aarvik.

Guttene har kommet til Oslo fra Evje, som ligger seks mil nord for Kristiansand, og sammen med Jostein Omland Leifsens foreldre endte de tilfeldigvis opp med å bo på hotellet hvor også Real Madrid-stjernene skal tilbringe natten i Oslo. De håper det kan gi ekstra muligheter til å komme nærmere på spillerne.

Gleder seg til å se Ødegaard

Selv om guttene er skuffet over at Real Madrids største stjerne, Ronaldo, ikke er med til Norge, har de også andre favoritter de gleder seg til å se på Ullevaal i morgen.

— Favorittene er Ronaldo, Bale, James, sier Jonas.

— Og Marcelo. Og Ødegaard, skyter Jostein inn.

De to tipper Real Madrid vinner 4-2 eller 4-1 mot Vålerenga.