Fotball

TIL stakk kjepper i hjulene for Branns gullhåp

Trønderen Gjermund Åsen (27) var arkitekten bak begge TILs mål da «Gutan» sikret første hjemmeseier siden 1. juli.

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
 • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

TROMSØ - BRANN 2–1

Kampen var ikke mer enn ett minutt og 17 sekunder gammel da «Gutan» fikk en drømmestart hjemme mot gulljagende Brann den småkjølige høstkvelden på Alfheim stadion.

Mikael Norø Ingebrigtsen slo en flott stikker gjennom til Gjermund Åsen som dro videre inn i feltet mot venstre slo perfekt inn til Kent-Are Antonsen på gjennomløp, og Antonsen var iskald og styrte ballen i mål bak Brann-keeper Markus Pettersen.

DRØMMESTART: TIL-spillerne jubler etter Kent-Are Antonsens 1-0-scoring etter kun 1 minutt og 17 sekunder spill på Alfheim Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Svarte umiddelbart

Men gleden var ekstremt kortvarig for TIL, nærmere bestemt kun ett minutt og 20 sekunder. For etter 2.37 minutter på kampuret sto det 1-1.

Magnar Ødegaard ble fullstendig fraløpt av Gilbert Koomson, som dro seg ned til dødlinja, slo 45 grader til en umarkert Fredrik Haugen på løp inn i boks, og Haugen lot seg ikke be to ganger og banket inn utlikningen og lagene var like langt.

To halvfarlige cornere fra begge lag etterfulgte og det hadde vært et fyrverki av en åpning på stadion. Etter 14 minutter var Antonsen nære på å bli tomålsscorer da han sendte av gårde en markkryper fra vel 20 meter, som Pettersen fikk slått ut av farlig sone.

Etter 29 minutter fant Koomson igjen Haugen da TIL-spillerne ble nølende i presset, men skuddforsøket denne gangen endte i en corner, som ble slått tilbake i feltet etter først å ha blitt klarert, og en tilsynelatende ufarlig heading dalte ned i tverrliggeren og ut.

Kampen bølget fram og tilbake og minuttet senere var Mikael Norø Ingebrigtsen svært nære å finne kaptein Simen Wangberg i boks, men Pettersen var akkurat tidsnok i tide og fikk grepet inn og holdt ballen i grep før ballen nådde fram til TIL-stopperen på kloss hold.

Kent-Are Antonsen sendte TIL i føringen. Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Nilsen i fokus

TILs venstre vingback Lasse Nilsen kom tidlig i 2. omgang i fokus. I 49. minutt fikk han gult kort, men minuttet frampå tvang han Brann-keeper Pettersen ut i fullt firsprang da han fikk til en god avslutning med retning mot mål, som Brann-keeperen fikk slått ut til corner.

I 56. minutt var det like før det holdt på å glippe for TIL da Magnar Ødegaard brystet et innlegg mot Kongshavn, som var svært nære å ende opp hos Daouda Bamba, men Kongshavn var akkurat raskt nok nede i tide og fikk snappet ballen med hanskene før Bamba fikk en tå på ballen.

I 68. minutt var TIL frampå igjen da Morten Gamst Pedersen fikk tid til å lade kanonen og forsøkte å curle ballen i lengst, men en ny god redning av Pettersen i Brann-buret avverget til corner.

Simen Wangberg i duell med Branns Vito Wormgoor. Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Assistkongen Åsen

Så i 73. minutt satt 2-1-scoringen for TIL. Et angrep tatt ut av læreboka der Gjermund Åsen trådde igjennom Mikael Norø Ingebrigtsen, som var iskald, dro seg forbi Vito Wormgoor, som ikke traff på sklitaklingen og satt ballen iskaldt under Pettersen til 2-1 i lengste hjørnet med venstrefoten.

Åsen var allerede «assistkonge» i Eliteserien før 2-1-scoringen og rykket nå ifra med sin niende målgivende for sesongen til ellevill jubel for hjemmefansen.

I 84. minutt var innbytter Daniel Berntsen svært nære å punktere kampen med en avslutning via Pettersen og til corner fra kloss hold. Påfølgende corner endte hos Jostein Gundersen på bakerste stolpe, men Brann-keeperen var med på notene og plukket ned forsøket fra den Bergens-fødte TIL-stopperen.

Dommer Trygve Kjensli la til hele fem minutter på Alfheim stadion, men Brann var aldri i nærheten. En heading fra Azar Karadas på Branns eneste corner i omgangen langt inne i overtiden, var ingen sak for Kongshavn å plukke opp.

Dette var TILs første seier på hjemmebane siden 1. juli (2-1 mot Odd) og første seier på det nye kunstgresset. TIL er nå opp på 8.-plass med 33 poeng, mens Brann blir værende på 48 poeng, fire poeng bak serieleder Rosenborg med seks kamper igjen å spille. Da skal det godt gjøres om Tromsø-gutten Ruben Yttergård Jenssen - som fikk en særs kjølig mottakelse på sin gamle hjemmebane - og Brann skal klare noe mer enn sølv i år.

KAMPFAKTA:

Eliteserien 24. runde

Alfheim stadion, mandag

TIL 2 (1)

Brann 1 (1)

Mål: 1–0 (2) Kent-Are Antonsen (Gjermund Åsen), 1-1 (3) Fredrik Haugen (Gilbert Koomson), 2-1 (73) Mikael Norø Ingebrigtsen (Åsen)

Gult kort: Lasse Nilsen og Onni Valakari, TIL. Bismar Acosta, Brann.

Sjanser: 7-3

Cornere: 8-5

Tilskuere: 3.538

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tapte «Slaget om Nord-Norge» etter fire marerittminutter

 2. FOTBALL

  Brann sviktet igjen – Rosenborg fikk gullhjelp av Tromsø

 3. FOTBALL

  Se Tromsø-målene som senket gulljagende Brann

 4. FOTBALL

  TIL-børsen: «Skal en 23-årig tidligere venstreback bli toppscorer for TIL i 2018?»

 5. FOTBALL

  Søvndyssende kveld på Alfheim endte med poengdeling

 6. FOTBALL

  TIL-nedturen fortsetter – nytt hjemmetap for «Gutan»