Fotball

Østigård kan miste Åsane-kampen: – Må være markant bedre i morgen om han skal være aktuell

Leo Østigård er på bedringens vei etter overtråkket i cupkampen mot Madla onsdag. Men han vet fortsatt ikke om han rekker søndagens kamp.

Leo Østigård koste seg i solen mens lagkompisene trente for fullt torsdag. Han går på beinet og sier det går bra, men det er ikke sikkert han får klarsignal til søndagens Viking-kamp. Her sammen med Stian Michalsen (t.v.) og Rasmus Martinsen.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

JÅTTÅVÅGEN: Leo Østigårds smertehyl da han tråkket over mot Madla i onsdagens cupkamp var ikke til å ta feil av.

Det gjorde fryktelig vondt. Like etter ble Viking-midtstopperen hjulpet av banen og sendt rett i garderoben.

Torsdag var han tilbake på trening – riktignok bare i styrkerommet – med bandasjert ankel og et godt håp om å rekke søndagens kamp mot Åsane på hjemmebane.

Les også

  1. Østigård ut med skade for Viking

  2. Vi fulgte cupfesten direkte

Leo Østigård hadde vondt da Zlatko Tripic hjalp ham av banen på Madla onsdag.

Testes fredag

Men Vikings fysioterapeut vil ikke love noen ting.

– Vi får se an i morgen (fredag). Det må være markant bedre i morgen om det skal være aktuelt, sier Halvard Øen Grova til Aftenbladet.

– Det er jeg og spillere som sammen tar avgjørelsen. Men han må kunne løpe og sparke en ball, så vi får se an i morgen, sier Grova.

Det er kompresjon i form av bandasje og is som gjelder. Viking-fysioen sa onsdag at han ikke var veldig bekymret på spillerens vegne. Men at et overtråkk kan ta to dager og noen uker.

Selv er Østigård hakket mer optimistisk.

Leo Østigård håper å rekke søndagens kamp mot Åsane hjemme. Men den kan fysioterapeut Halvard Øen Grova (t.h.) sette en stopper for. Østigård testes fredag.
Les også

Høiland-dobbel fikset Viking-avansement da Madla inviterte til cupfest

Vil gjerne spille

– Det var vondt da jeg våknet i dag, og den er fortsatt litt hoven, men det går bedre og bedre. Jeg håper jeg kan bidra på søndag, sier 18-åringen.

– Jeg trodde det verste da jeg kjente at jeg tråkket over. Det går greit å gå på selv om det er litt vondt, det får vi tåle. Det går greit å spille med litt smerte. Jeg er optimistisk med tanke på spill, sier Østigård.

– Med tape fungerer det ganske bra. Det har gjort det før. Men hvis Halvard mener jeg ikke kan spille, så har nok han siste ord. Men jeg vil gi beskjed om jeg føler meg klar til å spille og kan bøye ankelen, sier Østigård, som har vært en av Vikings beste i sesonginnledningen.

Les også

Viking selger Ryerson i sommer

Flere alternativer

Skulle Østigård gå glipp av oppgjøret, har Bjarne Berntsen flere alternativer på stopperplass ved siden av Markus Nakkim:

Viljar Vevatne kan gå rett inn som stopper, med Claes Kronberg som erstatter på venstrebacken og Rasmus Martinsen eller André Danielsen inn som høyreback.

Rasmus Martinsen kan også gå rett inn som stopper.

Tord Salte kan også spille stopper, slik han gjør på G19-landslaget og mot Madla i cupen onsdag. Da kan Steffen Ernemann være et alternativ i ankerrollen på midten der Salte spiller til vanlig.

Les mer om

  1. Fotball
  2. OBOS-ligaen
  3. Viking FK