Fotball

Stopperparet etterlyser mer eget spill etter tre nuller på rad

Sandnes Ulf holdt nullen for tredje kamp på rad, men den solide stopperduoen skulle gjerne sett et bedre offensivt spill.

Tapio Heikkilä og Akinshola Akinyemi var Sandnes Ulfs beste mot Jerv. Her i duell med Andreas Hagen.
  • Egil Ø. Nærland
    Egil Ø. Nærland

Sandnes Ulf - Jerv 0–0

– Vi er veldig fornøyd med den tredje nullen, men skulle gjerne sett at vi holdt mer i ballen og skapte større sjanser selv slik vi gjorde de første kampene, sier Tapio Heikkilä til Aftenbladet etter 0–0 mot Jerv på eget gress i Sandnes.

– Husk at vi har mye å takke en god keeper for, Arnold (Origi) er mye av grunnen til at vi holder nullen, utfyller finnens stopperkollega, Akinshola Akinyemi.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, vi prøver å holde ballen i laget, men klarer det liksom ikke, tilføyer oslogutten som var Sandnes Ulfs beste sammen med Heikkilä og nevnte Origi.

Heikkilä med masse erfaring fra eliteserien og 1. divisjon, er klar på at Sandnes Ulf må ha flere måter å spille på.

Les også

Sandnes Ulfs Jerv-mareritt fortsetter

– GPS-ene viser at vi løper voldsomt mye pr. kamp, gjerne over 11 kilometer, det er mer enn de gjør i mesterligaen, og det gjør nok at vi blir slitne.

– Vi må bli flinkere til å holde i ballen, variere. Alle lag som rykker opp, har det til felles at de kan styre kamper. Der har vi en del å gå på, og så skaper vi ikke nok sjanser.

– Det siste målet vårt, mot Levanger, kom etter innkast, minner Heikkilä om.

– I dag gjorde vi for mange dårlige valg med ballen, mistet den for lett slik at vi måtte bruke masse krefter på å jage tilbake.

– For all del, vi har ikke tapt, vi er med i toppen, vi har vist hva vi kan, men vi må våge mer, understreker den rutinerte stopperen og får full bakking fra treneren.

Vegard Aasen fikk to gule og dermed rødt kort i sin startdebut for Sandnes Ulf. Det er sånt som skjer.
Les også

Børsen: Midtstopper var Sandnes Ulfs beste

– Vi må tørre mye mer, sier Bengt Sæternes enkelt og greit.

– Vi startet seigt i dag, kom ikke i gang, og det var slett ikke planen.

– Tvert imot, vi skulle være fremoverlente, gå kjapt frem i lengderetningen, i stedet fikk vi aldri satt inn noe trykk, ei heller da Jerv uti andre omgang så litt trette ut.

– I den perioden kunne og burde vi tatt kampen, i stedet nølte vi, ventet. Vi må tørre mye mer, gjentar og understreker Sæternes.

Selv om enkelte spillere virker litt og har gjort det fra og med andre omgang mot Levanger for 14 dager siden, er Sæternes glad for å få cupkampen mot Vidar allerede onsdag til uken.

– Etter en kamp som dette er det bra å få ny mulighet kjapt. Da må vi vise at vi kan ta kontringer, at vi kan spille fort i lengderetningen, sier han.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sandnes Ulf