Fotball

- Mitt viktigste mål

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258308&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258308"> <strong>Godset – Glimt 1-2</strong></a> <strong>:</strong> Birkir Bjarnason (19) stupheadet inn vinnermålet i det 94. minutt.</p><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br><br></br>

DRAMMEN 20080504:Glimts Birkir Bjarnasson jubler etter å ha scoret vinnermålet på overtid under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld.Foto: Knut Falch / SCANPIX
  • Thomas Larsen Røed

DRAMMEN: Bodø/Glimt tok etter en dramatisk avslutning, sin første borteseier i Eliteserien siden mai 2005. Islandske Bjarnason, som er på lån til Bodø/Glimt fra Viking, kom på banen i det 70. minutt. Da ledet Glimt 1-0, noe som ble endret på av David Nielsen like før full tid. Det Gjaldt i utgangspunktet å sikre ett poeng for gjestene, men Bjarnason ville det annerledes...

— Det var et perfekt innlegg fra Willis (Forko), så var det bare å sette hodet til, smiler unggutten.

Venstreback Forko stormet nemlig fremover på banen på en kontring, før han slo et millimeterpresist innlegg. Fra fem meter stupet Bjarnason inn Glimts andre scoring – og det var det siste som skjedde på Marienlyst.

- Det her betyr enormt for selvtilliten. Vi beviser i dag at vi kan vinne borte, og det er kjekt å se, forteller han.

På spørsmål om han hadde scoret et viktigere mål tidligere trengte ikke islendingen lange betenkningstiden.

- Nei. Dette er det viktigste.

Runar Berg viste klasse

Første omgang startet som en kjedelig affære. Mye feilpasninger fra begge lag begynte å skape frustrasjon både på banen og tribunene. Så tok en veteran tak.

En herlig pasning fra 37-årige Runar Berg til venstreving Trond Olsen ga masser av boltreplass for sistnevnte. Det benyttet han seg av og fosset fremover. Inne i feltet slo han ballen 45 ut før Inge André Olsen var der med taklingen.

På 15 meter ventet en annen veteran. Jan-Derek Sørensen hold roen og bredsidet ballen i hjørnet med største sikkerhet. Et vakkert mål av gjestene.

- Vi bryter på midten og Trond ligger alltid og jager. Han slår inn til Derek som setter det. Er fint angrep, sier Runar Berg.

Og det var nettopp Runar Berg som var omgangens store spiller. Ved flere anledninger fordelte han millimeterpresise 40-meterspasninger.

Hos hjemmelaget var det større problemer med pasningssikkerheten. I André Bergdølmos skadefravær spilte Fredrik Winsnes sentralt på midten for gjestene – en plass han glitret på gjennom hele fjorårets høstsesong. Glitre gjorde han ikke i førsteomgangen.

Ohr på benken

For andre gang siden Stian Ohr kom til Strømsgodset før 2007-sesongen, startet lynvingen på benken.

Christer George hadde nemlig vist seg frem fra sin beste side på trening, og fikk tillit fra start. Men George var kroneksempelet på det som var galt med Godset i første omgang. Pasningene gikk ofte til de gule, og løpene kom ikke der de skulle.

Etter hvilen ble Winsnes flyttet til sin vante posisjon da Komlan Amewou kom inn på bekostning av Ousman Nyan. Trønderen våknet litt til og Godset begynte etter hvert å legge trykk på gjestene fra nord.

Dramatiske sluttminutter

Ohr kom inn med drøye 20 minutter igjen å spille, og presset økte. To minutter før slutt satte David Nielsen utligningen på straffe. Et voldsomt kaos i feltet endte med hands hos forsvarende Glimt. Pavel Londak maktet ikke stoppe dansken fra krittmerket.

Da Godset jaktet alle poengene på overtid skjedde det utrolige. Gjestene kontret og innbytter Birkir Bjarnason headet inn vinnermålet – i kampens siste overtidsminutt.

- Vi følte vi hadde full kontroll når det skjedde, sier Godset-trener Deila.

Det hadde de altså ikke, og dermed klatret nordlendingene forbi Godset og opp på femteplass på tabellen.

Les også

  1. Glimt frykter ingen

  2. Runar Berg overrasket over poengfangsten

  3. Hestad stjal showet

  4. - Et slag i trynet

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien