Fotball

Messi, Suárez og Neymar banket Zlatans PSG

Barcelona sikret gruppeseieren i stjernespekket målfest.

STJERNESHOW: Neymar scoret det viktige 2-1-målet etter at Zlatan (t.v) hadde sendt PSG i ledelsen.
  • Fredrik Saltbones

Barcelona – Paris Saint-Germain 3-1

Etter 16 mål på 29 seriekamper forlot Zlatan Ibrahimovic Barcelona til fordel for AC Milan i 2009. Siden har den svenske superstjernen spilt mot gamleklubben hele fem ganger i Champions League, men aldri vunnet.

Zlatan noterte seg for én scoring allerede etter 15 minutter, men seieren kom ikke denne onsdagskvelden, heller.

I stedet var det Barcelonas nye angrepstrio – Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar – som for alvor viste seg frem. Og sjette Barcelona-møte på rad uten seier for Ibrahimovic.

Én og én noterte Messi, Neymar og Suárez seg i målprotokollen, og sørget for at hjemmelaget vant 3-1. Men Zlatan deppet ikke nevneverdig etter nederlaget. PSG endte på andreplass i gruppen, og er uansett videre i Champions League.

– Jeg vet hvordan det er å spille på Camp Nou. Man må minimere feilene for å vinne her. Vi er kvalifisert. Det er det som teller. Nå får vi ta det som det kommer, sier Zlatan til Viasat.

– Det er mange bra lag som har blitt nummer én i de forskjellige gruppene. Men skal man videre i Champions League, må man slå de beste, fortsetter han.

Zlatan sjokkerte gamleklubben

Zlatan var tilbake på Camp Nou for første gang siden april 2013. Og den svenske superstjernen åpnet ballet da han satte inn kveldens første scoring allerede etter et snaut kvarter.

33-åringen har slitt med ankelskade den siste tiden, men hadde ingen problemer med å sette ballen i mål da han fikk sjansen inne i feltet.

Dunk! sa det, og ballen lå i mål bak Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen.

Messi, Neymar og Suárez i storform

Men derfra og ut handlet det aller meste om Barcelona, og særlig laget stjernespekkede angrepstrio. Lionel Messi utlignet fire minutter etter Ibrahomovic’ åpningsmål, og fire minutter før pause sørget Neymar for at Barcelona gikk til pause i ledelsen med et drømmetreff fra langt hold.

Paris Saint-Germain hadde sine sjanser i andre omgang, men da rekordkjøpet Luis Suárez la på til 3-1, et kvarter før full tid, var kampen avgjort og seieren i gruppe F sikret for Barcelona.

– Målet vårt var å vinne gruppen, og jeg synes vi spilte en seriøs kamp. Vi holdt et bra nivå og oppnådde målet. Dette er en sport som styres av resultater. Så får vi se når trekningen kommer mandag, sa spanjolenes trener Luis Enrique.

PS! Luis Suárez' scoring var hans andre i løpet av hans ti første kamper for Barcelona.

Les også

  1. Messi med hat trick i knusende Barcelona-seier

  2. Zlatan scoret to

  3. Zlatan krever 88 millioner for skoavtale

  4. Skallet ned Zlatans lagkamerat - nå må han i fengsel

Les mer om

  1. Champions League