Fotball

Ajer er på besøk hos Celtic

Kristoffer Ajer kan være på vei vekk fra Start.

Kristoffer Ajer kan forsvinne fra Start.
  • Herman Folvik

Starts stortalent Kristoffer Ajer (17) fortalte søndag til Fædrelandsvennen at han kom til å bli i Start frem til sommeren, men skal være i Celtic en ukes tid nå for å trene og se på forholdene. Det var TV 2 som først meldte om saken.

Ajer har ikke svart våre henvendelser tirsdag kveld.

Ronny Deila og Celtic leder ligaen. Nordmannen ser til hjemlandet i jakten på nye spillere.

— Han skal være med å trene med de i en uke. Det er ikke noe mer å si for øyeblikket. Jeg vil ikke uttale meg om en overgang er aktuelt, sier Tore Pedersen til Fædrelandsvennen.Han er Ajers agent.Pedersen forteller at midtbanespilleren ennå ikke er på plass i Skottland, men er på vei til Glasgow.

— Han skal se litt på dem og Celtic se litt på han. Det er litt for at Kristoffer skal bryte litt opp i hverdagen og få testet ut litt nytt. Det er litt som den Roma-turen han hadde for et år siden, fortsetter Tore Pedersen.

Celtic trenes av norske Ronny Deila.

- Fortjent dette

Senest under tirsdagens trening i Sørlandshallen var Kristoffer Ajer på plass og trente med Start. 17-åringen har et år igjen av sin kontrakt med Start. Sørlendingene håper å få en pengesum for han, den dagen Rælingen-gutten forlater klubben.

Les også

Bookmakerne har talt: Disse er favoritter i topp og bunn kommende sesong

— Det skjedde veldig fort. Han fikk en invitasjon fra Celtic i dag. Han fikk lov til å dra over å besøke dem. Det har han fortjent, sier Brandsdal til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Søndag sa Ajer dette om fremtiden:

— Jeg har vurdert hva jeg skal prioritere fram til sommeren, om det er en bedre treningshverdag eller en kamparena med Start i eliteserien. Akkurat nå føler jeg at Start er det riktige.

Celtic har speidet

Ajer hadde en strålende vårsesong for Start i 2015 og ble klubbens toppscorer med åtte mål. Celtic skal ha vært på tribunen for å finsikte Ajer mot Bodø Glimt tidligere. Flere storklubber skal ha sett han i aksjon, blant annet PSG, Arsenal og Tottenham, slik Fædrelandsvennen tidligere har skrevet.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.

Start-direktøren bekrefter at Celtic har sett Ajer i aksjon flere ganger tidligere.— Ajer skal bli litt kjent med klubben, og de kjenner godt til han. Dette er noe han ønsket, og vi synes det er helt i orden. Vi forholder oss rolig til det nå.

Les også

Oppkjøringen starter i dag: - Det gjelder å være på fra første stund

— Kan en overgang være aktuell?

— Hva dette ender opp i får fremtiden vise. Vi utelukker ingenting. Vi ønsker naturligvis en kompensasjon den dagen han drar eventuelt. Det kan skje noe med han i dette vinduet, i likhet med alle andre spillere, svarer Brandsdal.

Treneren regner med Ajer

Start-trener Steinar Pedersen har ikke tatt telefonen tirsdag kveld. I helgen regnet treneren med at 17-åringen blir i Start i fremtiden.

— Det er jeg veldig glad for. Jeg planlegger med Kristoffer i 2016, sa Pedersen søndag.

Da Ajer spilte i Lillestrøm før han flyttet til Kristiansand hadde han Steinar Pedersen som trener på et guttelag.

-Jeg kjenner Steinar godt og hadde ham som trener i Lillestrøm. Jeg vet hva han står for, vi kommer til å trene knallhardt fremover og vi får en trener som er knallgod på å motivere. Det er ikke sikkert jeg hadde vurdert slik jeg gjør om det hadde vært en annen trener som tok over, sa Ajer søndag.

Les også

  1. Hollingen klar for Start

  2. Ajer blir i Start: - Akkurat nå føler jeg at Start er det riktige

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start
  3. Kristoffer Ajer