Husker du disse seks TIL-triumfene mot Glimt på Aspmyra?

Onsdag er det klart for «Slaget om Nord-Norge» i Bodø. Her er TILs beste prestasjoner på Aspmyra i moderne tid.

HUSKER DU: En rekke minneverdige oppgjør

1) 7. august 2002: Bodø/Glimt-TIL 1–5

4. runde i cupen: TIL kom til Aspmyra som 1.-divisjonslag, mens Glimt fortsatt var et eliteserielag. Man skulle nesten trodd det var motsatt, for ved pause sto det 0–4. Hans Åge Yndestad, Roar Christensen og to mål av supertalentet Morten Gamst Pedersen sørget for at Glimt – med Karim Essediri på laget – gikk med halen mellom beina i garderoben.

Andreomgang ble et pliktløp. Bengt Sæternes og Ole Andreas Nilsen pyntet på resultatet. Gutan tok dermed med seg en deilig 5–1-seier hjem til Tromsø. TIL rykket opp igjen dette året, men i kvartfinalen i cupen ble det 0–2-tap i Ålesund – etter ekstraomganger.

Les også

TIL-profilen bor i hybel på 25 kvadratmeter med samboeren - nå skal Bodø-mannen slå rot i Tromsø

2) 16. mai 1995: Bodø/Glimt-TIL 1–2

Et TIL i poengnød gjestet Aspmyra. Sigurd Rushfeldt ga TIL en perfekt start etter ni minutter og Thomas Hafstad doblet ledelsen etter 26 minutter. Ti minutter før pause reduserte Stig Johansen og herfra ble det fullstendig ”kok” i Bodø.

Glimt presset voldsomt, men ”Gutan” klarte å holde unna. Kampen vil for alltid huskes for situasjonen der Harald Aabrekk drøyde tid og provoserte Glimts fysioterapeut såpass at det ble et lite ”sammenstøt”.

TIL-treneren lå nede som om han hadde svimt av og ble til slutt hentet av ambulanse. Senere har Aabrekk innrømmet at han håndterte det på en pinlig måte. Det var ingenting galt med treneren. Men TIL vant.

En ufattelig deilig 16. mai-seier, for dette var i en periode Glimt var skikkelig gode.

Les også

Nå har de tre keepere ute – slik skal TIL løse keeperkrisen mot Bodø

3) 31. juli 2016: Bodø/Glimt – TIL 0–3

Endelig vant Gutan på Aspmyra igjen. Dette var nemlig den første trepoengeren i Bodø på 13 år!

Men Glimt hadde sine sjanser i starten anført av en pigg Trond Olsen. Milan Jevtovic bommet på åpent mål, mens Martin Bjørnbak headet i tverrliggeren.

Like før pause sto det 0–1. Kent-Are Antonsen slo en innoverskrudd corner. I feltet hadde Runar Espejord – for anledningen med platinablondt hår – kjempet seg fri og stanget kontant ballen i mål.

Etter pause scoret Aron Sigurdarson – også han platinablond – på et smart frispark. Jostein Gundersen fullførte ydmykelsen med sin 3–0-scoring på overtid.

Se TV 2s høydepunkter fra kampen her.

4) 22. oktober 2000: Bodø/Glimt-TIL 1–4

Trond Fredrik Ludvigsen og Glimt fikk ta ledelsen tidlig i kampen, men så bestemte «Gutan» seg for at nok fikk være nok.

Thomas Hafstad utlignet før verdens beste islending, Tryggvi Gudmundsson, førte TIL i ledelsen. Etter pause var det ett lag på banen. «Gamsten» ga TIL tomålsledelse med over en halvtime igjen, før selveste Abdoulaye M'Baye satte inn 4-1-scoringen og nok en storseier på Aspmyra.

5) 31. august 2003: Bodø/Glimt-TIL 1–2

Ole Martin Årst ga TIL ledelsen etter 14 minutter. Morten Gamst Pedersen doblet ledelsen tre minutter før pause. Åtte minutter etter pause reduserte Trond Fredrik Ludvigsen, før han bare minuttet etterpå presterte å få rødt kort!

Senere denne sesongen berget TIL plassen i Eliteserien i siste sekund – da Arne Vidar Moen headet inn 1–0 på Lerkendal ...

Les også

TIL-profilen måtte ta den tunge telefonen til sjefen bare timer før kamp: - Jeg er møkklei

6) 1. mai 1994: Bodø/Glimt-TIL 0–3

Et Glimt-lag med Runar Berg, Tom Kåre Staurvik, Arild Berg og Ivar Morten Normark bød ikke på nevneverdige problemer for Steinar Nilsen, Lars Espejord, Arne Vidar Moen og Svein Are Andreassen.

Kong Sigurd førte TIL i ledelsen rett før pause og «MP» økte til 2–0 tidlig i andre omgang. Rushfeldt ble tomålsscorer åtte minutter før full tid.

De gule og svarte hadde lenge et bra tak på «Gutan» på Aspmyra de siste, men for knappe to år siden kom det endelig en seier igjen.

iTromsø har publisert deler av denne listen 29. juli 2016.