Mini ferdig som sportslig leder i Strindheim

Økonomiske utfordringer gjør at stillingen kuttes.

Mini er ferdig som sportslig leder i Strindheim.

Jahn Ivar Jakobsen, best kjent som Mini, er ferdig som sportslig leder i Strindheim etter ett år i jobben. Årsaken er at klubbens penger skal brukes på andre områder.

— Vi legger ned stillingen på grunn av økonomiske utfordringer. Det blir store nedskjæringer og da kutter vi en utgift der, sier Mini til adressa.no.

Les også

Mini blir sportslig leder i 2.-divisjonsklubb

Liknende rolle

Mini skal fortsette på frivillig basis i klubbens sportslige utvalg, sammen med blant andre hans forgjenger Bjørn Augdal. Han tror ikke rollen hans neste år vil endres nevneverdig mye.

— Som leder må man være mer med inn i hverdagen og det blir det nok mindre av, men ellers blir det mye av det samme. Jeg skal fortsatt komme med innspill og hjelpe til i det sportslige, sier han og legger til:

— Man er i Strindheim fordi man er glad i fotball, ikke for økonomien

Mini ble ansatt som sportslig leder i Strindheim i januar og har kombinert arbeidet med jobben som fotballekspert i TV 2. Vervet hans i 2. divisjonsklubben har vært som en 10% stilling å regne og Mini er klar på at han har lært mye i løpet av året.

— Det har vært hektisk og artig. Drømmen var å være der oppimot 100% av tiden, men det har vært mye jobb i TV 2 med eliteserien og landslaget, så jeg har ikke fått vært der så mye, sier han.

Har gitt mersmak

I fjor høst lanserte Mini seg selv som en naturlig kandidat for sportslig leder-stillingen i Rosenborg, før Stig Inge Bjørnebye fikk jobben noen måneder senere. Etter å ha fått en smak på hvordan jobben er, har det gitt ham mersmak og han kunne gjerne tenkt seg å fortsette som leder.

— Ja, hvis vi hadde hatt økonomien til å ha en slik stilling på fulltid, hadde det vært aktuelt å fortsette. Det har vært fint å bidra i diskusjoner med trener John Pelu og følge opp spillerne i det daglige, sier han.

Strindheim kom på niendeplass i 2. divisjon avdeling 4 denne sesongen og berget plassen med fem poengs margin.