Fotball

TV 2 sikret seg fire nye år med Premier League: - Det har vært søvnløse netter

TV 2 har kjøpt rettighetene til å sende engelske Premier League fram til sommeren 2022.

Jan-Henrik Børslid og Petter Myhre er kjente fjes for TV-seerne. EIRIK BREKKE

– Dette er en av de beste dagene på jobb.

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, er lettet og glad når han snakker med Aftenposten, en drøy halvtime etter at nyheten sprakk. I bakgrunnen høres jubelbrølene fra de ansatte.

Kanalen, som har vist Premier League fast siden 2009, har sikret seg fire nye sesonger med rettigheter til verdens største liga.

Les også

Slik spilles Premier League kommende sesong

– Det er en evighet i rettighetsverdenen, så det føles veldig, veldig flott. For oss betyr dette enormt mye på alle plan. Av alle rettigheter som er der ute, så er dette juvelen. Dette er rett og slett en super dag, sier Jansen Hagen.

Prisendringer?

– Premier League har et et enormt engasjement blant vårt publikum, som gir mange positive effekter både redaksjonelt og kommersielt. Det er en lidenskap hos publikum som deles med redaksjonen, så veldig mange har et spesielt forhold til engelsk fotball og Premier League. Det gjør at folk går på jobb med et smil om munnen, fortsetter han.

Foreløpig er det for tidlig å si om prisendringene vil vedvare og hvordan kampene blir fordelt på de forskjellige plattformene. Likevel antydes det at nåværende løsning kan være fortsettelsen. De siste sesongene har TV 2 satset på nettet og TV 2 Sumo.

Les også

Klart for ny TV-kamp om Premier League

– Det har vi litt tid på å avgjøre. Vi satser på Sumo på et totaltilbud der. Ellers er dette en bransje som endres i hurtig tempo, så kanalvalg og disse greiene har vi litt tid på å avgjøre, sier Jansen Hagen.

– Kan det bli mer prisøkning?

– Det kan jeg ikke svare på som redaksjonell leder, men det jeg kan si er at kvaliteten kommer til å gå opp, sier sportsredaktøren.

Mistet håndballmesterskapene

De siste dagene har NENT Group og Viasat sikret seg de nordiske rettighetene til mange av de andre store ligane i Europa, som Bundesliga og Ligue 1, samt ligaene i Belgia, Nederland og Skottland. I tillegg skal sør-amerikanske Copa América vises på Viasat neste år, når mesterskapet avholdes i Brasil.

Ikke minst ble det tidligere i uken klart at de store håndballmesterskapene blir å finne på Viasat.

Les også

Vidar Davidsen mister jobben i Viasat etter 21 år

– Slike rettigheter gir søvnløse netter. Det er nådeløst når vi mister håndballen tidligere i uken, også er det en enorm lettelse når man lander Premier League i slutten av uken. Sånn er det. Guden som styrer sportsrettighetene, han både gir og tar. Det lever vi med, men man blir aldri helt rolig på disse tingene. Det er knalltøft, erkjenner Jansen Hagen.

– Verdens beste fotballiga

– Jeg tror ikke det finnes noen som jobber med rettigheter, som ikke ønsker seg Premier League. Konkurransen er nådeløs. Det har vært akkurat like beinhardt som den alltid har vært. Vi har en oppfatning av at vi i tillegg til å ha et konkurransedyktig tilbud, har gjort oss bemerket som noen som har utviklet Premier League-produktet. Det tror jeg blir lagt merke til selv i London, slår han fast.

Sjefsredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T.Sandnes, er naturligvis glad.

– Vi er virkelig glade for at verdens beste fotballiga skal sendes på TV 2 og TV 2 Sumo helt frem til 2022. Siden 2010 har vi bygget opp en sportsredaksjon med engasjerte og dyktige medarbeidere, og et splitter nytt studio i Bergen.

Les også

VM-vertens ukjente tragedie

– Det betyr mye for oss at vi nå får muligheten til satse videre de neste fire årene, og gi norske Premier League-fans en enda bedre opplevelse. For alle oss i Norge som elsker engelsk fotball er dette en gledens dag, sier Sandnes til NTB.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  TV 2-sjefen: – En skikkelig møkkadag

 2. FOTBALL

  TV 2 sikret seg Champions League-rettighetene

 3. SPORT

  Stor TV-oversikt: Her kan du se sport i årene som kommer

 4. FOTBALL

  TV 2 tapte Premier League. Dette sier de om eliteserie-rettighetene.

 5. FOTBALL

  Her informerer TV 2-sjefen de ansatte. På skjermen sto det et klart budskap.

 6. FOTBALL

  Her starter fotballen snart opp igjen. Nå har TV 2 kjøpt rettighetene.