Fotball

Mesterlig opphenting holdt ikke for Stabæk

Trine Rønning scoret to ganger og presset fram ekstraomganger i semifinalen mot Avaldsnes, men det holdt ikke. Gjestene vant etter straffer.

Luana avgjorde på straffe for Avaldsnes mot Stabæk.

Dermed er Avaldsnes klar for sin aller første cupfinale. Tom Nordlies lag møter LSK Kvinner på Fornebu 21. november.

Avaldsnes kom best i gang og hadde 2-0 allerede etter 17 minutter. Elise Thorsnes og Rosana dos Santos første gjestene rett i føringen på Nadderud. Det kunne fort blitt flere mål, dersom Avaldsnes hadde hatt marginene med seg. Både stolpeskudd og flere 100-prosentsjanser kunne gjort ledelsen et par mål større.

Men 63 minutter ut i den andre omgangen klarte Trine Rønning å redusere, og to minutter på overtid utlignet hun, slik at kampen gikk til ekstraomganger. De endte målløse, og finalebilletten ble avgjort i straffesparkkonkurranse.

— Jeg kan ikke si at jeg er bitter etter dette. Kampen gikk til straffespark, og da er det alltid 50 prosent sjanse for å vinne. I denne kampen var det Avaldsnes som trakk det lengste strået, sa Trine Rønning til NRK etter kampen.

Avaldsnes satte alle sine fem straffer, mens Stabæk bommet på en av sine fire første. Dermed var kampen avgjort med 5-3 i gjestenes favør.

To raske

Thorsnes ga Avaldsnes føringen i kampen allerede etter tre minutters spill. Deretter øket Rosana dos Santos til 2-0 14 minutter senere. Gjestene hadde full kontroll og dominerte stort på Nadderud i det meste av første omgang. I perioder virket det som om løpet var kjørt for Stabæk-jentene.

— Kampen var veldig opp og ned for vår del. I perioder spilte vi på hele registeret, men det var også noen svakere perioder. Likevel blåser jeg i stilen i denne kampen. Vi gjorde det veldig spennende, men gikk til finalen, sa Avaldsnes-trener Tom Nordlie til NRK.

Stabæk kom sterkt tilbake i annen omgang. Trine Rønning reduserte, utlignet og ordnet ekstraomganger. Reduseringen kom etter 63 minutters spill. Et frispark gikk inn etter at Adriana Franch hadde gjort litt av en tabbe i Avaldsnes-målet.

Utligningen kom to minutter på overtid etter at Franch måtte forlate banen på grunn av en skade. Hun ble senere kjørt til sykehus, der det ble konstatert at hun har pådratt seg en liten hjernerystelse.

Fornøyd

Stabæk var best etter pause, men ikke så overlegen som Avaldsnes var i den første omgangen. I ekstraomgangene var det jevnt. Begge lagene hadde sine muligheter, men mål ble det ikke. Dermed ble straffespark avgjørende.

Avaldsnes scoret på alle sine fem forsøk, mens Stabæk bommet på ett. Da var det ingen vits i å ta den femte straffen, for Avaldsnes hadde allerede avgjort og møter LSK Kvinner i finalen på Fornebu 21. november.

— Jeg er godt fornøyd med måten vi kjempet oss inn i denne kampen på. Denne sesongen har vi slitt litt med effektiviteten, og det så vi også i denne semifinalen. Likevel vil jeg si at vi leverte bra de siste 60 minuttene av ordinær tid. Ekstraomgangene var også ganske bra, sa Stabæk-trener Øyvind Eide til NRK.

— Kampen hadde alt, både godt spill og dårlig spill. Dessuten var den spennende, slo Tom Nordlie fast. (©NTB)

Les også

  1. Full ordkrig mellom Klepp-treneren og Stabæk-leder etter toppseriekamp

  2. Marte Berget kopierte brorens vikingskjegg og scoret

  3. Mykjåland senket Trondheims-Ørn og sendte LSK til cupfinalen

Les mer om

  1. Stabæk Fotball
  2. Avaldsnes IL