Fotball

Viking-talent scoret selvmål i debuten: – Jeg tåler dette

Debuten for Viking endte med tre baklengsmål – et av dem selvmål. Men Leo Østigård (18) er ikke typen som lar seg knekke av det.

Leo Østigård scoret selvmål.
 • Fredrik Fornes

VIKING - FLØY 5–3:

MIDJORD STADION: Viking var gode offensivt i treningskampen mot Fløy lørdag formiddag. Fem scoringer og hattrick av Tommy Høiland er godkjent.

Det som derimot ikke er godkjent, er tre baklengsmål – to av dem på dødball.
Leo Østigård ble klar for Viking for få dager siden. At en unggutt scorer selvmål i debuten kan fort knekke en spiller. Men Østigård er ikke en slik type.

– Jeg tåler dette

Etter kampen var det lett å se at han ikke vil ha problemer med å riste av seg tabben.
– Jeg tåler det. Sånn skjer. Jeg har ikke scoret selvmål før, så det er kan jo være en nyttig erfaring det også, sier Østigård til Aftenbladet.
Han var tross alt brukbart fornøyd med hvordan kampen endte til slutt. Svakhetene på de defensive dødballene skal lukes bort, lover han.

– Det var godt å komme i gang med kamper igjen. Det er fortsatt en stund til seriestart og jeg kjenner formen er stigende. Så slipper vi inn for enkle mål, og jeg er uheldig et av dem, men det er sånn man må gjennom, sier han.

Les også

Høiland scoret hat trick – har satt seg et ambisiøst mål for sesongen

Berntsen fornøyd med Østigård

Bjarne Berntsen var godt fornøyd med det Østigård viste i debuten, og sier han er helt sikker på at unggutten blir en veldig god forsterkning for Viking.
– Leo viser at han gir oss det vi hentet ham for. Han er sterk i duellene, vinner i lufta, er trygg og god bak der, sier Viking-treneren.
For ikke mange dager siden var det fortsatt mulig at Østigård skulle bli værende i Molde, og starte serieåpningen som kaptein. Slik ble det ikke, og dermed gikk turen til Viking. Østigård er likevel klar på at han er veldig motivert for å gjøre en god jobb i Stavanger.
– Jeg vet at jeg trenger kamper nå, og at det hadde blitt vanskelig i Molde. Så jeg er klar for å gi alt her i Viking, forsikrer han.

– Når tror du at du returnerer til Molde?

– Mest sannsynlig i sommer. Men det kan bli hele sesongen også. Det er er litt opp til Molde, svarer han.

Østigård reiser nå med landslaget og vil ikke spille flere treningskamper for Viking før serieåpningen. Han er imidlertid trygg på at kjemien med Markus Nakkim er så god at det ikke vil by på store problem.

PS! Bjarne Berntsen sier at han enda ikke har bestemt seg for hvem som blir førstekeeper for Viking kommende sesong. Wichne sto hele kampen lørdag, og dermed har han og Austbø spilt like mange minutter til nå i oppkjøringen. Sannsynligvis vil den keeperen Berntsen velger spille to av tre av kommende treningskampene.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5