Fotball

Sendte ikke Koné-rapport

<p>Erik Hoftun innrømmer at det var dumt av Rosenborg og ikke sende inn en egen rapport etter Yssouf Konés utvisning.</p><br></br><br></br><br></br><br></br>

SINT OG SELVKRITISK: Onsdag reagerte RBK-ledelsen med sinne over at Yssouf Koné fikk to kampers karantene for det røde kortet mot Vålerenga, og Erik Hoftun sier klubben fikk en lærepenge av opplevelsen.

  • Line Lauvsnes Oddekalv
  • Roy Tommy Bråten

Rosenborg trodde at Yssouf Konés utvisning ikke skulle føre til mer enn én kamps karantene. Derfor sendte ikke klubben inn egen rapport. Erik Hoftun innrømmer at det var dumt.

Onsdag reagerte RBK-ledelsen med Trond Henriksen i spissen med sinne over at Yssouf Koné fikk to kampers karantene for det røde kortet mot Vålerenga. Det hadde de kanskje ingen grunn til. Hadde Rosenborg eller Koné selv sendt inn sin versjon av hendelsen kunne straffen vært redusert. Det bekrefter Jostein Svendsen, leder i disiplinærutvalget i NFF.

— Når dommeren viser ut en spiller, må han levere rapport innen 24 timer. Der krysser han av ferdigskisserte svar, i tillegg til at han kan føye til en egen forklaring av situasjonen. Det kan selvsagt også spilleren og klubben gjøre, sier Svendsen.

— Blir de oppfordret til det, eller minnet på dette?

— Det er opp til klubbene selv om de vil påvirke, sier Svendsen.

Men det gjorde ikke Rosenborg. Sportslig leder Erik Hoftun sier til Adresseavisen at han trodde saken var helt klar da disiplinærutvalget fikk se TV-bildene.

— Vi tenkte den saken var såpass opplagt at vi ikke sendte rapport. Men det har vist seg at TV-bilder ikke ble brukt, og dermed ble kun dommerens rapport lagt til grunn. Nå har vi sendt inn rapport og anker dommen, men vi vet ikke hva det fører til, sier Hoftun.

— Var det en tabbe av dere?

— Ideelt sett burde vi sendt rapport med en gang. Vi fikk oss en lærepenge, og neste gang sendes det med en gang, sier Hoftun.

De innsendte dokumentene fra dommer og klubb utgjør bevisene disiplinærutvalget baserer avgjørelsen sin på. De har fri bevisvurdering, men i motsetning til i England blir ikke videobilder brukt i straffeutmålingen, så sant dommeren har sett situasjonen. Når det gjelder røde kort, er reglene slik at kortet i seg selv ikke kan omgjøres.

— Vi gjør ikke om et rødt kort. Det kan vi ikke. Men vi har hatt tilfeller der det har vært åpenbare feil, som at feil spiller fikk kortet. Da har vi satt null kampers karantene, sier Svendsen, og utdyper:

— Er det tvil om et kort, kommer man altså ikke unna. Man kan få redusert straff, om det kommer frem nye momenter i en spillerforklaring og som står der fremstår riktig og troverdig.

I forhold til John Pelu, som fikk tre kampers karantene, ble det sendt inn rapport innen fristen. Men det hjalp ingen ting.

Les også

  1. Iversen: Storflor er undervurdert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde32109367
2Bodø/Glimt32107257
3Rosenborg31208355
4Vålerenga31115324
5Tromsø311146-24
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien