Fotball

Folket har talt: Disse bør starte, Høgmo

To overraskelser fra det norske folk.

Denne startelleveren ønsker det norske folk å se mot Malta.

 • 100% Sport

NORGE — MALTA kl. 18.00:

Vi har bedt våre lesere om å ta ut folkets Norge-lag til møtet med Malta kl. 18.00. Plassene som har vært diskutert mest i media de siste dagene har vært hvem som skal stå i mål av Ørjan Nyland og Rune Jarstein, plassen på venstrebacken, den sentrale midtbanen og hvem som skal spille på topp.

At Per Ciljan Skjelbred skulle spille høyrekant har virket å være nærmest udiskuterbart. Både TV 2s ekspert "Mini" Jakobsen og VGs Knut Espen Svegarden har kommet frem til at kapteinen bør bekle den plassen, selv om sistnevnte også vurderte Martin Ødegaard.

Det norske folket vil derimot ha Jone Samuelsen med på laget. Odd-spilleren startet bortekampen mot Kroatia, og har vært solid i eliteserien de siste årene. Han ble ikke tatt med i troppen mot Malta og Italia ved første uttak. Først i midten av denne uken kom 31-åringen inn.

De fleste av leserne har ønsket å se Jone Samuelsen sentralt i banen, men ettersom både Stefan Johansen og Ole Selnæs har flere stemmer på den plassen har vi sett oss nødt til å skyve Samuelsen ut på kant.

På topp vil det norske folk ha Alexander Søderlund, fremfor Joshua King.

Den nye norske yndlingen Jo Inge Berget er mannen som har fått flest stemmer. Han er stemt inn på venstrekant, samme posisjon som han avgjorde kampen mot Kroatia fra.

Resten av laget til det norske folk: Ørjan Nyland - Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forreen, Haitam Alesaami - Jone Samuelsen, Ole Selnæs, Stefan Johansen, Jo Inge Berget - Markus Henriksen - Alexander Søderlund.

Så får vi se hva Per-Mathias Høgmo velger. Svaret får vi omtrent én time før kampstart, altså kl. 17.00. Vinner Norge, samtidig som Bulgaria stjeler poeng fra Kroatia, går Norge til EM.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Maltas herrelandslag fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hvis Lars Tjærnås var landslagssjef

 2. FOTBALL

  Høgmo gjør én endring – kapteinen tilbake fra start

 3. FOTBALL

  Selnæs: - Det er helt sykt. Guttedrømmen!

 4. FOTBALL

  Folkets dom: La Ødegaard spille fra start!

 5. FOTBALL

  Matchvinneren var Norges beste

 6. FOTBALL

  Høgmo om Malta-kampen: - Er som en indrefilet med béarnaise og Amarone