Coca-Cola og McDonalds vil fjerne Blatter nå - presidenten nekter

Selv om fire av FIFAs hovedsponsorer krever at presidenten trer av nekter han å gjøre det.

Det stormer rundt Sepp Blatter. Sveitsiske myndigheter har tatt ut siktelse mot Blatter. Nå krever FIFAs hovedsponsorer at Blatter går av med umiddelbar virkning.

Coca-Cola, McDonalds, Visa og Budweiser krever at Sepp Blatter går av som FIFA-president.

Sponsorene mener at det er det eneste riktige etter at sveitsiske myndigheter har innledet etterforskning mot den mektige 79-åringen.

BAKGRUN: Sepp Blatter siktet av sveitsiske myndigheter

— For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, heter det i uttalelsen fra Coca-Cola.

LES MER: Anklaget for korrupsjon to ganger. Dette er mannen som kan bli Blatters etterfølger.

Coca-Cola og McDonalds er sammen med Visa de største sponsorene til FIFA, og ifølge Bloomberg Business betaler disse til sammen flere titals millioner dollar hvert år for å kunne assosieres med FIFA.

McDonalds sier følgende i sin uttalelse:

— De siste ukers hendelser har gjort at FIFAs rykte har blitt mer og mer ødelagt, det samme med folkets tro på organisasjonens lederskap. Vi tror dermed at det er det beste for fotballen at Sepp Blatter trekker seg umiddelbart, slik at reformen kan fortsette med den troverdigheten som trengs.

Den sveitsiske statsadvokaten bekreftet i forrige uke at Blatter er siktet i korrupsjonssaken mot FIFA. I 2011 fikk UEFA-president Michel Platini to millioner sveitser franc fra Sepp Blatter og FIFA. Denne utbetalingen står svært sentralt i den saken sveitsisk påtalemyndighet har reist mot Blatter.

LES MER: Millionbeløpet til Platini får fotballskribenten til å undre: - Kjempemystisk

Sepp Blatter skal sent fredag kveld ha kommet med en uttalelse via sin advokat. Ifølge Martyn Ziegler i Press Association sier advokaten at «selv om Coca-Cola er en verdifull sponsor og Mr. Blatter respekterer deres mening, sier han seg uenig med i denne saken, og tror at det ikke er det beste for FIFA, ei heller at det vil skape fortgang i arbeidet med reformen av FIFA. Derfor vil han ikke trekke seg».

LES MER: Dette sa Blatter da han ble siktet.

Etter planen skal Blatter sitte i presidentstolen til i februar 2016. ## I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA: