Neymar sendte Barcelona til finale

Barcelona er klar for sin fjerde spanske cupfinale de fem siste årene etter 3-1-seier over Villarreal i begge semifinalekampene. Neymar scoret to ganger onsdag.

Neymar scoret to mål da Barcelona onsdag spilte seg fram til cupfinale. I bakgrunnen Luis Suárez, som også scoret.
  • 100% Sport

I hjemmekampen for to uker siden misset brasilianeren et straffespark, men han gjorde opp for seg allerede i det 3. minutt onsdag da han omsatte Lionel Messis innlegg i scoring. Med 4-1 sammenlagt var det meste avgjort.

Jonathan Dos Santos tente et håp for vertene da han like før pause utlignet mot sin tidligere klubb, men håpet svant da Tomas Pina fikk direkte rødt kort for en stygg felling av Neymar.

Luis Suárez satte inn sitt 11. mål for sesongen, mens Neymar satte punktum på innlegg fra Xavi i sluttminuttene.

— Veldig glad

— Jeg er veldig glad for at vi er i finalen igjen, og hele laget fortjener gratulasjoner. Villarreal er et stort lag med mange gode spillere. Det tidlige målet hjalp oss, sa Neymar.

Det var en seier som kostet, for Sergio Busquets måtte bæres ut i første omgang med en ankelskade som kan sette ham utenfor en god stund. Barcelona har mange viktige kamper foran seg og møter for eksempel Real Madrid i serien 22. mars.

— Det var dårlig nytt, uten skygge av tvil. Jeg kan ikke stille diagnosen før legene har sett nøye på ham, men han blir borte en stund, sa trener Luis Enrique.

Han brukte både Javier Mascherano og Suárez fra start selv om begge ville mistet finalen om de hadde fått gult kort. Begge var involvert i det tidlige og viktige ledermålet.

Barcelonas motstander i finalen 30. mai blir Athletic Bilbao, som har vunnet turneringen hele 23 ganger. Barcelonas byrival Espanyol lå godt an etter 1-1 i første kamp i Bilbao, men onsdag ble det 0-2-tap i returkampen på hjemmebane.

Aritz Aduriz og Borja Etxeita ga baskerlaget seieren og finaleplass. Det er tredje gang på de sju siste årene at Athletic Bilbao møter Barcelona i finalen, og laget er revansjlystent etter 1-4 i 2009 og 0-3 i 2012. (©NTB)