Fotball

Mikael (18) vil bli et forbilde i TIL

Mikael Norø Ingebrigtsen (18) håper å bane vei for klubbens unge talenter.

svp://13173?view=htg
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ALFHEIM: Mikael Norø Ingebrigtsen spilte seg i vår inn på TIL-laget, og har tatt en rolle på høyrekanten. I dag signerte han ny kontrakt. Den nye avtalen går til juli 2018 og er dermed en forlengelse på halvannet år på den opprinnelige avtalen som går ut etter 2016-sesongen.

Unggutten signerte for sin første proffkontrakt for klubben 8. mai 2014. Den gang fikk han en såkalt startkontrakt, som klubben i mange år har operert med for unge spillere.

— Definitvt gjennombrudd

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, forklarer den ferske signeringen i tråd med 18-åringens definitive gjennombrudd denne sesongen.

— For litt over ett år siden da vi signerte den forrige kontrakten med Mikael, var det klart at hvis han presterte, skulle han få en forbedre kontrakt og en forlengelse av kontrakten. Mikael presterte fortere enn vi hadde forventet, det så vi allerede på innhoppene hans i fjor. Han har et stort potensial og vi er glad for å ha signert denne kontrakten, sier Johansen.

Den nye avtalen går fra 1. juli til 1. juli 2018 og erstatter den gamle kontrakten som gikk ut etter 2016-sesongen.

— For klubben er dette en viktig signering både opp og ned. Opp som i at Mikael nå skal få lov til å levere for A-laget til TIL og skape sin fremtid her. Ned, som i at dette er en signering som viser at man kan gå gradene i TIL og hvis man leverer godt i egen avdeling, kan man komme gjennom det trange nåløyet, som er A-lagskontrakt med TIL, sier Johansen.

Les også

Her er Gutans karakterbok

NY TIL-AVTALE: Mikael Norø Ingebrigtsen forlenger med TIL. Det er sportssjef Svein-Morten Johansen fornøyd med.

Vil utenlandsAt avtalen går ut i sommervinduet er et tydelig signal på at man forventer at 18-åringen på sikt skal ta steget ut i større ligaer og spille internasjonalt.

— Vi har veldig trua på at Mikael har et potensial som går ut over det å spille for TIL. De forventningene har Mikael først og fremst selv, og vi skal legge tilrette for en best mulig utvikling for han, sier Johansen.

— TIL er en klubb jeg har lyst til å være i. At de satser på og har trua på meg, betyr veldig mye. Jeg stortrives i TIL og det er heg jeg vil være. Det viktigste er at jeg får lov til å være lengre i TIL. Nå kan jeg fokusere helt og holdent på fotballen, sier Mikael Norø Ingebrigtsen.

Han legger til at agenten Mike Kjølø, har vært sentral i forhandlingene.

— Det er agenten min og klubben som ble enig om akkurat den datoen. Jeg sa hvor lenge jeg ville være og så ble de enig. Jeg har som alle unge spillere en drøm om å spille i utlandet, men nå skal jeg først og fremst levere får TIL, så får vi se hva som skjer i framtiden. Jeg er veldig glad for at jeg skal ha Alfheim som hjemmebane i årene fremover og fortsette å utvikle meg under Steinar (Nilsen) og Bård (Flovik), sier unggutten.

Et forbilde

Både TIL og Norø Ingebrigtsen håper han kan bli et forbilde for unge fotballtalenter fra Tromsø som drømmer om et liv som fotballspiller.

— Jeg har lyst til å være et forbilde for unge som har vært i samme situasjonen som meg, både i yngres avdeling og enda yngre. Jeg vil vise at det går an å kjempe seg opp og fram til A-laget med å trene hardt og stå på. Jeg vil vise andre at dette faktisk er mulig, sier Mikael Norø Ingebrigtsen til iTromsø.

Han legger til at det var et enkelt valg å ta, å signere kontrakten. Men han kommer til å fortsette å bo hjemme, enn så lenge.

— Jeg går opp litt i lønn, ja, men jeg har ikke hatt det store presset på økonomien. Jeg trives veldig godt med å bo hjemme hos mamma (Siv Salvesen), så jeg kommer til å fortsette å bo der enn så lenge, sier han.

Samtidig kjenner han seg klar nok til å snart ta turen ut av fugleredet.

— Jeg har ikke blitt kastet ut helt enda, men når jeg er eldre og jeg føler meg i stand til å klare meg på egenhånd og stoler på meg selv, vil jeg nok flytte hjemmefra og kjøpe meg en egen leilighet, kanskje om et halvt års tid før sesongen er over, flirer Mikael Norø Ingebrigtsen.

Les også

 1. Slik er TILs økonomiske redningsplan

 2. Tromsø-kaptein kobles til Rosenborg

svp://13173?view=htg

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mikael Ingebrigtsen
 3. Tromsø IL