Fotball

TILs millionkjøp må se første kamp fra sidelinja

Slobodan Vuk (27) fikk smerter da han skulle ha skuddtrening. Nå er han ute på ubestemt tid.

BLID: Trass i at han ikke vet når han er tilbake er Slobodan Vuk i bra humør. Her sammen med sportssjef Svein-Morten Johansen i hotellresepsjonen på hotellet i Tyrkia.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Sammen med resten av TIL-laget dro den slovenske spissen til tyrkiske Belek sist lørdag. Der skal klubben spille to treningskamper i løpet av et 11 dager langt opphold.

Kommende torsdag venter den første, mot slovakiske Trencin. Det blir uten Slobodan Vuk. Spilleren som kom til klubben fra det slovenske eliteserielaget Domzale for 1,1 millioner kroner like etter nyttår.

– Slobodan har fått en belastning i hoften, og har ikke trent siden den første økten vår søndag, forteller TILs hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

I første omgang skal Vuk holdes unna fotballspilling til inn mot helga. I mellomtiden blir det løpetrening, styrketrening og økter i hotellbasseng på 27-åringen.

Muskelskade

– For noen dager siden kjente jeg at det rev litt øverst i lysken opp mot hofta da vi drev med litt skytetrening, sier Vuk til iTromsø stående i resepsjonen på «All inclusive»-hotellet Sirene Belek Hotel.

Manuellterapeut Einar Hauglid følger opp Vuk i Tyrkia, og forteller at han har en muskel mellom lysken og hofta som holder Vuk borte fra spill.

– Dessverre spiller jeg ikke på torsdag. Jeg har veldlg lyst til å spille. Nå handler det bare om å vente, og når jeg er hundre prosent vil jeg spille, sier Vuk til iTromsø.

Hauglid vil ikke tidfeste når Vuk er tilbake i full trening igjen.

– Totalbelastingen har vært for stor, og dermed får han smerter. Vi spiller han ikke inn mot første kamp, men målet er at han skal rekke kampen mandag mot Rostov, sier Hauglid.

Ifølge Hauglid er skaden ikke en type den slovenske spissen har hatt tidligere.
– Skader han har hatt tidligere er helt annerledes enn denne, sier Hauglid til iTromsø.

Flere ute

Og Vuk er ikke alene om å måtte se kampen fra benken. Heller ikke Lasse Nilsen (lyske), Jostein Gundersen (lyske) eller Hans Norbye (ankel) er grunnet skader ikke klare for sesongens første treningskamp for Gutan.

Tar man med at Ulrik Yttergård Jenssen heller ikke er med til Tyrkia har Flovik bare 14 utespillere å velge mellom mot Trencin, i tillegg til juniorspillerne Henrik Johnsgård og Gustav Severinsen som er med på leiren.

Les mer om

  1. Tyrkia
  2. Bård Flovik
  3. Hans Norbye
  4. Ulrik Yttergård Jenssen