Raúl: - Stokkelien og jeg kan bli en god duo

Den spanske legenden blir spissmakker med nordmannen denne sesongen.

Raúl González og Mads Stokkelien kommer godt overens i USA. Snart sparkes sesongen i gang.

Den tidligere Real Madrid-stjernen Raúl González tror han og Mads Stokkelien kan skape mye trøbbel for motstanderne når New York Cosmos sparker i gang sesongen denne måneden.

37-åringen signerte for det legendariske fotballaget i vinter, og han ser fram til å danne spisspar med nordmannen.

— Han er en veldig god spiller med mye talent. Jeg tror vi kan bli en god duo , sier Raúl.

Stokkelien og Raúl har allerede spilt en del kamper sammen i sesongoppkjøringen. Sørlendingen beskriver Raúl som en sympatisk og ydmyk fyr som er villig til å lære bort.

— Det er jo de små samtalene i løpet av treningsøktene og kampene man må ta med seg videre. Man skjønner på en måte hvordan han er blitt en så bra spiller. Det går på mange av de små detaljene, og det er der jeg har mye å lære, sier Stokkelien.

Les også

Norsk spiss kan få hovedrolle i historisk kamp på Cuba

— Galskap

Cosmos ble verdenskjent på 1970- og 80-tallet da spillere som Pelé og Franz Beckenbauer briljerte i klubben. De to legendene vil være til stede på lagets første hjemmekamp for sesongen neste måned. Cosmos håper at Raúl-signeringen er første skritt på vei tilbake til gammel storhet.

Fra før har Cosmos allerede Marcos Senna, EM-vinneren fra 2008, men Stokkelien sier at oppmerksomheten rundt laget har økt dramatisk siden Raúl ankom.

— Det har vært galskap rundt Raúl. Vi har vært på tur til Hongkong, California, El Salvador og Florida i sesongoppkjøringen. Han er en verdensstjerne uansett hvor vi er. Folk har stått utenfor hotellet vårt 24 timer i døgnet, sier nordmannen.

Ligagull

Stokkelien signerte ny kontrakt med Cosmos i vinter etter at han fikk enda ett års permisjon fra tannlegestudier i Norge. Nå håper han at laget kan vinne ligagull i NASL, det nest øverste nivået i USA.

— Jeg hadde et godt sportslig år i fjor. Men vi vant ikke ligaen eller cupen. Det er helt klart at hovedgrunnen til at jeg kom tilbake er at jeg ønsker å vinne noe. Jeg tror det er stor sjanse for at vi vinner serien i år med Raúl på laget og de forsterkningene vi har hatt, sier Stokkelien.

(©NTB)