Fotball

Molde banket Pyunik - scoret fem i Champions League-kvalik

Tomålsscorerne Mohamed Elyounoussi og Ola Kamara sørget for at Molde har et glimrende utgangspunkt før returmøtet mot Pyunik i Armenia.

STORSEIER: Det var grunn til å juble for Molde-spillerne.
  • Martin Brøste

Molde – FC Pyunik 5-0

MOLDE: Molde hadde ingen problemer med å slå armenske FC Pyunik i tirsdagens mesterligakvalifisering. To mål av både Mohamed Elyounoussi og Ola Kamara, samt ett av Mattias Moström, gjør at Molde drar til Armenia med en femmålsledelse foran returoppgjøret. Dermed er den meste av jobben allerede gjort for MFK, som skal gjøre veldig mye galt for å rote bort avansementet i returmøtet om ei uke.

Men det ble en rolig åpning på kampen. Begge lag var sannsynligvis litt usikre på hva som faktisk møtte dem, og det ble ikke skapt all verden den første halvtimen. Molde hadde ballen mest, og det meste av spillet foregikk på bortelagets banehalvdel. Likevel var det mye slurv i MFK-laget, med litt for mange enkle pasningsfeil.

«Moi»-dobbel

Ola Kamara og Mohammed Elyounoussi scoret to mål hver.

Mohamed Elyounoussi så ikke ut til å finne seg helt til rette ute på venstrekanten i åpningsminuttene, men knappe ti minutter før pause skulle imidlertid 20-åringen vise seg fram. Knut Olav Rindarøy la inn fra venstresiden, men traff litt bak «Moi». Det gjorde imidlertid ingenting, for kantspilleren vartet opp med et nydelig brassespark og ballen gikk inn helt nede ved stolperota.Litt senere var samme mann nære på etter et hjørnespark, og minuttet før pause skulle han sørge for ny scoring. Angriperen fikk ballen på bakre stolpe, og dro av et par mann før han kaldt og enkelt trillet inn ballen i nærmeste hjørne. Dermed tok MFK med seg en tomålsledelse inn til pause.

To annullerte

Minuttet etter hvilen trodde hele stadion at MFK gikk opp i 3-0. Ballen trillet over streken etter et frispark fra Martin Linnes. Dessverre for hjemmelaget ble det blåst frispark for Pyunik – sannsynligvis for angrep på keeper.

Men Molde viste seg fra en helt annen side etter pause. Martin Linnes holdt Pyunik-keeper Anatoli Aivazov med to gode skuddforsøk. I tillegg hadde Sander Svendsen og Joona Toivio småfarlige forsøk i løpet av det første kvarteret av den andre omgangen.

Da drøye halvtimen var spilt presset MFK noe voldsomt mot Pyunik-målet. I løpet av et halvminutt hadde laget flere bra muligheter, og til slutt satte Svendsen ballen i mål etter innlegg fra Toivio. Dessverre var det vinket for offside, og scoringen ble annulert.

Kamara med to

Molde fortsatte å presse på mot slitne armenere. Rommene ble større, samtidig som MFK økte balltempoet et lite hakk.

Få minutter før slutt kom 3-0. Ola Kamara fikk et innlegg inne i feltet, og viste fram kreftene sine. Spissen kjempet seg forbi en Pyunik-forsvarer, og stanget inn 3-0 med hodet.

På overtid satte Kamara også inn 4-0. Tommy Høiland rundet en Pyunik-forsvarer, og serverte ballen på søløvfat til Kamara. På åpent mål kunne ikke spissen feile, og satte enkelt inn sin andre og MFKs fjerde scoring for kvelden.

Moström-comeback

Mattias Moström hadde ikke spilt kamp siden 16. mai-oppgjøret mot Stabæk grunnet en skade. Mot Pyunik ble svensken byttet inn til øredøvende jubel fra publikum etter 65 minutter.

For Molde var ennå ikke ferdig. Moström fikk nemlig æren av å sette inn det femte målet på overtid. Svensken bredsidet enkelt inn 5-0 inne i straffefeltet etter pasning fra Høiland. Pyunik rakk ikke en gang å ta avspark før dommeren blåste av kampen.

Dermed endte det med storseier til MFK, som allerede kan tenke på neste runde.

Les også

  1. Rosenborg ville kjøpe Vegard Forren

  2. Armenerne frykter Kamara før møtet med Molde

Les mer om

  1. Champions League
  2. Molde FK
  3. FC Pyunik